GRUJIČIĆ MAZNUO PRVI OD 5 MILIONA EVRA VUČIĆEVIH DONACIJA

EKSKLUZIVNO: SVI DETALJI PLJAČKE MLADENA GRUJIČIĆA I NAJVIŠIH FUNKCIONERA

 

Oni su pokrali prvi, od 5 miliona evra

Vučićevih donacija za Srebrenicu!

 

Opština kupila ruinu od hale za 850 000 evra (koja ne vredi ni pola od te cifre) od Slovenca. Miha Živec potom prebacio 120 000 evra na austrijsku firmu, taj novac podelilo pet funkcionera, najviše dobio Mladen Grujičić čak 40 000 evra. A koliko su tek dobili na ruke…

Ovo je faktura prvog dela novca od 50 000 evra (od ukupno 120 000 evra) koju je Slovenac prebacio na račun austrijske firme, a koji je završio u rukama predsednika Srebrenice – Grujićića

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pre manje od godinu dana obećao 5 miliona evra donacije Srbije za razvoj opštine Srebrenica u kojoj je gradonačelnik Srbin Mladen Grujičić. Srećom po Vučića i Srbiju otišla je samo prva tranša od milion evra.

Afera je u prilici da ekskluzivno objavi kako su ljudi koji se kunu u srpstvo pokrali taj prvi Vučićev milion. Naime Mladen Grujičić je kupio jednu za račun opštine Srebrenice oronulu halu, bez prozora i vrata kojoj se kasnije srušio i krov za za 850 000 evra. Naravno da ta zgrada ne vredi ni polovinu te sume, pošto je njen vlasnik Slovenac Miha Živec godinama pokušavao da je proda za pola miliona evra, ali nije uspeo čak ni uz pomoć bivšeg gradonačelnika Ćamila Durakovića. Hala je nekada pripadala transportnoj firmi i u njoj su bili smešteni autobusi. Slovenac ju je kupio za male pare iz stečaja.

Sada je cena “naduvana” uz pomoć sudskog procenitelja iz Milića, inače Mladenovog rođaka.

A onda je u restoranu beogradskog Hotela IN dogovoreno da prodavac Miha Živec sa računa svoje firme Ideal design doo Potočari preko Uni kredit banke iz Banja Luke uplati 120 000 evra na račun austrijske firme ISD Institute for structured development. GMBH. Vlasnik ove firme, inače Austrijanac je podigao taj novac i isplatio novac Grujičiću. Tal od 120 000 evra je podeljen prema dogovoru u pomenutom hotelu, o čemu postoji i audio zapis dogovora na sledeći način. Najveći deo kolača od čak 40.000 evra je pripao naravno Mladenu Grujičiću, njegov savtnik dr Radomir Pavlović Lalo je dobio 30 000 evra, Aleksandar Petrič, austrijanac preko čije je firme sve išlo, dobio je 20 000 evra, istu cifru od 20 000 evra dobio je i Desnica Radivojević, savetnik za investicije i razvoj u opštini. Najmanju cifru, samo 10 000 evra dobio je Vladan Milovanović šef kabineta predsednika Grujičića.

DRUGA FAKTURA OD 70 000 EVRA, NOVAC KOJI MIHA ŽIVEC PREBACUJE PETRIĆU, A OVAJ PODIŽE I PREDAJE GRUJIČIĆU

Svi pomenuti su preuzeli novac uključujući i našeg sagovornika koji je kako saznajemo sve ovo potvrdio i Tužilaštvu.

Postoji međutim, mogućnost i sumnja da je Slovenac Miha Živec dao još para na ruke Grujičiću, za šta trenutno ne postoje dokazi. Pošto je cena ruine od nekretnine apsolutno nerealna, a u nju je kasnije radi adaptacije opština uložila još 300 000 evra, prema tvrdnji izvora Afere. Pomenuti objekat se nalazi u Potočarima u Srebrenici I u nju je trebalo da se useli fabrika nameštaja Tapos iz Osečine I da zaposli oko 100 radnika. Ali do ove realizacije nikada nije došlo. Objekat u koji je bačeno kao u bunar prvi Vučićev milion evra zvrji prazan, odnosno nedavno je izdat lokalnim drvosečama koji tamo seku drva.

GRUJIČIĆ I NJEGOV SAVETNIK DR RADOMIR PAVLOVIĆ LALO POTPISUJU UGUVOR O MLEKARI U KLAGENFURTU

Nadamo se da će predsednik države pročitati ovaj tekst i dobro razmisliti da li će Srbija uplatiti još četiri miliona Grujićiću i ekipi.

E. A.

 

Grujičićev demanti – NAJTANJI DEMANTI IKAD NAPISAN

 

Mladen Grujičić je bio nedostupan za novinara Afere ali i za sve bosanske medije. Sam se ponudio da gostuje na TV Happy, ali je brzo odustao kada mu je predočeno da novinar Afere ima i audio zapis iz beogradskog Hotela M gde se ekipa iz Srebrenice dogovara i cenka oko provizije sa prodavcem zgrade Mihom Živecom, da či će provizija biti 100 000 evra a prodajna cena zgrade 850 000 evra ili prodajna cena zgrade 900 000 evra a provizija 150 000 evra. To je bila ponuda Slovenca Mihe Živeca, na kraju se dogovaraju za proviziju od 120 000 evra.

KUNE SE U SR(B)STVO I KOKARDU A UZIMA PROVIZIJU I RAZBACUJE SE SA TUĐIM MILIONIMA EVRA

Kkada mu je predočeno da će novinar Afere gostovati sa njim i doneti taj audio snimak, Grujičić je odustao od gostovanja pod izgovorom da mora u Banja Luku kod Dodika na konsultacije.

U svom pisanom demantiju Grujičić je napisao da „U potpunosti demantuje vest Afere koja je u funkciji stvaranja destabilizacije prilika na teritoriji opštine Srebrenica, pa i stvaranju lošeg imidža kada je u pitanju odnos načelnika opštine Mladena Grujičića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Dalje u navodnom demantiju se potvrđuje da je za pomenuti objekat uplaćeno 850 000 evra i 150 000 evra za njegovu adaptaciju. (Taman su zaokružili Vučićevo milionče evra). Grujićić navodi u demantiju i da opština ulaže u fasade, kupuje vatrogasna vozila i obnavlja obdaništa i domove zdravlja. Afera skida kapu Grujičiću za te poslove, pod uslovom da ni ovde nije bilo provizije…

Dalje,u više nego jadnom demantiju nema ni reči o „naduvanoj“ ceni pomenute ruine od hale, a ni o proviziji od 120 000 evra za Grujičića i društvo, već se govori o navodnom „rušenju“ vlasti i pozivaju novinari da čuju Grujučića! A onda se sledećih dana taj isti Grujičić ne javlja ni jednom novinaru.

 

Mlekara otišla u kontejnere

Kao što smo pisali u prošlom broju Opština Srebrenica je sa dnevnog reda jednostavno skinula sve od desetak projekata sa austrijskim firmama u oblasti poljoprivrede i zdravstvenog turizma. Uključujući i već potpisan Ugovor u Klagenfurtu o izgradnji mlekare vredne oko 5 miliona evra sa 100 zaposlenih. Tako je propao i projekat Seljaci pomažu seljacima gde je EU i Austrija trebalo da pokloni stoku, traktore i mašine u vrednosti od pet miliona evra. i uključili u projekat domaću firmu koja radi kontejnere za smeće.  Austrijanci su do sada u ove projekte uložili preko million evra, a Opština Srebrenica je samo za projekte već isplatila preko 100 000 evra, a duguje im još 25.000 evra.

Austrijanci su, kako saznajemo već najavili posetu Dodiku, ali i tužbu Srebrenice i RS pred evropskim sudovima, gde će tražiti veliku nadoknadu.

Sa druge strane od 2,5 miliona kredita koji je Srebrenica uzela uložene su u kontejnere i verovatnu u nove pljačkaške kombinacije. A seljaci umesto krava i mlekare dobiće nove kontejner za smeće. Neverovatno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *