HAG MU ZABRANJUJE LEČENJE! A bubrezi mu otkazali, upozorava Generalov sin Darko !

MLADIĆU OTKAZUJU BUBREZI, A HAG MU ZABRANJUJE LEČENJE! Generalov sin Darko upozorava!AP PHOTO
D. K. | 06.04.2018. | 13:17

MLADIĆU OTKAZUJU BUBREZI, A HAG MU ZABRANJUJE LEČENJE! Generalov sin Darko upozorava!

POLITIKA         0

Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, kaže da porodica i srpski doktori sumnjaju da bivšem komandantu Vojske RS otkazuju bubrezi, ali haške sudije uporno odbijaju da ga pošalju u bolnicu na preglede i lečenje

Prema njegovim rečima, medicinska dokumentacija koju su izradili srpski lekari posle pregleda Ratka Mladića prevedena je još sredinom januara, ali Hag do danas nije odlučio hoće li generalu omogućiti privremenu slobodu radi lečenja u Beogradu.

Bizarno opravdanje
Haški doktor Falke smatra da je rizično da mi oca prebace u bolnicu zbog opasnosti od infekcije
Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića

– Mom ocu su počele jako da otiču noge i ruke. U strahu smo da su možda u pitanju problemi sa srcem ili bubrezima! Međutim, nažalost, i posle prevoda medicinskog izveštaja, haški lekari nam nisu objasnili zbog čega dolazi do tog oticanja. Zaista nije humano ovo što mu rade… – ogorčen je Darko Mladić.

Naš sagovornik dodaje da haške sudije odugovlače sa odlukom o privremenoj slobodi za generala, dok zatvorski doktor Paulus Falke koči Mladićevo prebacivanje u bolnicu tvrdnjom da bi se tamo pogoršalo njegovo zdravstveno stanje jer bi ‘verovatno dobio infekciju’!?!

– Lekar Falke nam je rekao da je Ratkovo zdravstveno stanje stabilno i da nema potrebe za prebacivanjem u bolnicu. Navodno u pritvoru dobija sve što mu je potrebno. Ono što je, međutim, jako bizarno jeste da doktor Falke smatra da je rizično da mi oca prebace u bolnicu na lečenje jer postoji opasnost od nastanka infekcija koje bi mu ugrozile život – podvlači Mladić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *