Han večeras stiže u srbiju, sutra sastanak sa Vučićem

Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han doputovaće večeras u Beograd gde će sutra razgovarati sa visokim srpskim zvaničnicima i učestvovati u investicionoj konferenciji.

Cilj radne posete je da se građanima pokažu konkretni rezultati evrointegracionog procesa.

„Poseta će imati tri elementa – dolazak na investicionu konferenciju, obilazak Žeželjevog mosta odnosno radova na pristupnim deonicama, a zatim ću se sastati i sa predsednikom i premijerom“, izjavio je evropski komesar.

Odgovarajući na pitanje Tanjuga da li u Srbiju dolazi sa posebnom porukom za vlasti i građane, Johanes Han kaže da će fokus njegove posete biti da se građanima pokažu „konkretni i vidiljivi“ rezultati.

„Ja požurujem sve ljude kako na terenu, tako i ovde u Evropskoj komisiji, jer mislim da je vreme da pokažemo nešto građanima. Oni postaju pomalo umorni zbog uobičajnih ishoda i zaključaka samita. Ovde se radi o konkretnim dešavanjima“, poručio je evropski komesar za pregovore o proširenju.

Han je naglasio da očekuje da investiciona konferencija na kojoj će učestvovati u četvrtak u Beogradu da podsticaj za stimulaciju, kako privrede i brže implementacije ideje o regionalnom ekomomskom tržištu, tako i celokupnog procesa stabilizacije regiona i napredak u procesu evrointegracija.

Evropski komesar za proširenje Johanes Han iz Beograda u petak putuje u Crnu Goru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *