HAOS U STUDIJU TV PRVA: Vuk Drašković stao pred kamere, a onda saopštio naciji surovu istinu!

Posle 85 godina od atentata, o pobedniku u dva balkanska i Velikom ratu, o njegovoj istorijskoj ulozi, tragičnoj sudbini govorio je za Prvu televiziju Vuk Drašković, autor knjige „Aleksandar od Jugoslavije“.

 • Sastavljam Namesništvo… Slutim, predosećam, da ću biti ubijen. Musolini će biti naredbodavac, a ustaše moje ubice. Italija, Mađarska i Bugarska, zaverile su se protiv mene. Ubiće me zbog Dalmacije i zbog Jugoslavije. Ali, varaju se svi oni da će, kada ja umrem, umreti i ova država – to je kralj Aleksandar Karađorđević rekao vajaru Ivanu Meštroviću. I ubijen je.
 • Nisu se prevarili, umrla je država, ja mislim da je njena smrt počela ubistvom u Marseju. Obnovljena Jugoslavija je imala šansu da preživi, možda devedesete godine kada je ponuđeno da prečicom uđemo u tadašnju Evropsku zajednicu, i kada su Amerikanci nudili brzi ulazak Jugoslavije, kako bi spasili zemlju, u NATO alijansu, pod uslovom da se zemlja demokratizuje i odveže od kumunističkog poretka – kazao je Drašković.

On kaže da su komunisti bili duboko upleteni u ubistvo kralja Aleksandra.

 • Saradnja između dve terorističke organizacije, ovde u zemlji zabranjene ustaške i komunističke – naveo je on.
 • Izvor: Alo

One thought on “HAOS U STUDIJU TV PRVA: Vuk Drašković stao pred kamere, a onda saopštio naciji surovu istinu!

 • 10. октобра 2019. at 14:55
  Permalink

  Sa zadovoljstvom sam slusala Vukov intervju o kralju Aleksandru i delu istorije koji nam je potpuno nepoznat. Da bi razumeli sadasnjost i predvidelu buducnost, potrebno je da znamo punu istinu o proslosti. Bravo Vuče!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *