HAPŠENjE U BEOGRADU: Pala srpsko-italijanska grupa koja je prodavala kokain širom Evrope!

Srpsko-italijanska grupa koja se sumnjiči da je prodavala kokain širom Evrope uhapšena je jutros u Beogradu.

U akciji srpskog Tužilaštvo za organizovani kriminal i njihovih kolega iz Milana, koja je trajala godinu dana, uhapšeno 13 osoba od kojih pet u Srbiji i osam u Italiji.

U Srbiji je među petoro uhapšenih su i Milovan Nikolić – Profa i Jakov Kontić koji su osumnjičeni kao vođe ove kriminalne grupe.

Nikolić i Kontić su više puta javno spominjani kao jedni od najvećih dilera kokaina u Italiji. Među osam uhapšenih u Italiji je Kontićev bivši zet.

Ovoj konačnoj akciji prethodila su presecanja četri transporta kokaina i hapšenje ukupno sedam osoba. Tako su prthodno otkriveni transporti od 2,2 kilograma kokaina, 3,3 kilograma, 1,8 kilograma i 14 kilograma.

Tako je konačnom akcijom uhapšeno ukupno 10 Srba, devet Italijana, i jedan Slovenac. Oduzet je veliki iznos novca.

Grupa se sumnjiči da je kokain čistoće 86,7 nabvaljala u Holandiji po ceni od 33.000 do 38.000 evra po kilogramu. Zatim ga odtle preko Nemačke transportovala do Austrije gde je rađena deoba. Jedan deo je prebacivan u Italiju.

Sumnja se da je godišnje tako prebacivano samo do Italije i više stotina tona kokaina.

Protiv Kontića su i ranije pokretane akcije u Italiji i sumnjiče se da je imao saradnju i sa ogrankom poznate mafijaške grupe Ndrangete u Milanu.

Izvor: Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *