Haradinaj: Vučić i Dačić su učenici Šešelja i Miloševića

Ramuš Haradinaj izjavio da Aleksandar Vučić i Ivica Dačić treba da upute izvinjenje Kosovu zbog zločina koji su izvršeni tokom rata na Kosovu.

U intervjuu za Dojče vele, lider Alijanske za budućnost Kosova i kandidat za premijera, je za predsednika Srbije i ministra inostranih poslova rekao da su učenici Vojislava Šešelja i Slobodana Miloševića.

„Ja sam poznavao i njihove šefove Miloševića i Šešelja. Oni su njihovi učenici. Oni treba da stoje pognute glave pred Albancima, imajući u vidu ono što su im učinili. Izvinjenje je prva stvar koju oni treba da urade“, kazao je Haradinaj.

On je najavio da se Sporazum o Zajednici srpskih opština (ZSO) neće sprovesti, jer je Ustavni sud Kosova potvrdio da taj sporazum nije u duhu Ustava.

„Posle odluke Ustavnog suda mi treba da smo disciplinovani i da primenimo Ustav Kosova. Naš je Ustav predvideo mogućnost organizovanja asocijacija koje mogu biti samo koordinacioni organi, ali ne i organi koji mogu donositi odluke i imati izvršna ovlaščenja“, kazao je Haradinaj.

Haradinaj je dodao da Kosovo ;neće trgovati ovlašćenjima ZSO zarad stvaranja vojske Kosova.

„Dosadašnja logika je završena. Na Kosovu će započeti nova politika vladavine, mi nećemo biti ničiji taoci“, kazao je Haradinaj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *