HIRURZI USPELI: Srbin skratio penis od 24 cm!

Svaki zdravstveni problem u vezi sa penisom muškarcima donosi veliku patnju. Čak i kada je, verovali ili ne, ta „druga muška glava” velika! Od tog poremećaja u vezi sa veličinom penisa pati oko 10 odsto muške populacije u Srbiji. Upravo to je dovelo Zorana M. (40) na operacioni sto, odnosno njegovih 24 centimetara. Prvo je odbio svaki razgovor sa našim reporterom. Predomislio se pred operaciju. Na kraju je ipak pristao, ali da mu se ne objavi prezime, odakle je i da mu „ne slikamo lice”.

– Da li biste vi voleli da prisustvujem vašem ginekološkom pregledu – upitao je on.

Zoran je vrlo hrabar i dugo se borio sa svojim problemom, kaže prof. dr Aleksandar Milošević, hirurg-urolog, koji spremno čeka sa svojom ekipom da anestezija počne da deluje.

– U Srbiji je sve veći trend smanjivanja penisa. To je dobro, ako se uzme u obzir da 10 odsto muške populacije pati zbog veličine tog organa. Izgleda da im se nešto desilo u glavi i više se ne skrivaju po svojim sobama, već hrabro dolaze da reše problem. Dobro je za Srbiju što su muškarci razbili tu čvsrtu ljušturu stida, kao što je to svuda u svetu. A problem je veliki. Zoran konkretno, ali i svi ostali pacijenti, godinama nije mogao da postigne zadovoljavajuću erekciju. Ranije je pio lekove za potenciju, a onda je prestao. Povukao se u sebe. Izgubio je samopoštovanje, samopouzdanje i počeo da izbegava svaku indiciju seksualnog čina. Takođe, ljudi sa velikim penisima, čak i kada je sa erekcijom sve u redu, uglavnom nemaju funkcionalni seks zbog toga što njihove partnerke osećaju bol pri odnosu zbog veličine penisa. Sa druge strane, svi im se dive kada ih vide u kupaćim gaćama na plažama, ne sluteći kroz šta prolaze – priča prof. dr Milošević, koji je doktorirao na lečenju veličine penisa.

Operacija samo što nije počela. Zoran je miran na stolu. Reflektori iznad su upaljeni. Hirurška ekipa je spremna. Zoranovi životni parametri su u redu. Kaže da jedva čeka da se sve završi. Prethodno je prošao sve potrebne preglede kod psihijatra, endokrinologa i uradio neophodne analize pred operaciju. U lokalnoj je anesteziji i potpuno je svestan svega što se dešava.

Praveći prvi rez, prof. Milošević navodi da je normalna veličina penisa u opuštenom stanju do osam centimetara, u erekciji od 12 do 14.

– Penisi veličine preko 17 centimetara u erekciji često ne mogu da je održe. Zoranov problem je 24 centimetara. Sada radimo redukcionu korporoplastiku. Otvaramo penis, rastavljamo ga na mokraćni kanal, telo i druge delove. Kod Zorana ćemo da „posuvratimo” tkivo. Smanjujemo njegov kapacitet. Suština je da se dobije manji „rezervoar” krvi, čime se postiže čvrstina. Operacija će trajati oko sat vremena – navodi prof. dr Milošević.

Zoran u tom trenutku kaže da napustimo salu jer mora da se koncentriše. Prof. dr Milošević dodaje da će oporavak za radnu sposobnost trajati do tri dana, bavljenje sportom moguće je posle sedam dana, a prvi seksualni odnos nakon 30 dana. Neće biti bolno posle operacije, jer će Zoran dobiti lekove protiv bolova, a ostaće hospitalizovan do 24 časa. Dobiće antibiotike narednih 10 dana da bi se sprečila infekcija.

– Ne boli me ništa sada – bilo je prvo što je Zoran rekao posle završene operacije.

– Doktor mi je rekao da posle 12 sati mogu da idem kući. Prvo previjanje mi je za dva dana. Kontrola za sedam dana, pa kroz mesec dana definitivna. Uh! Lakše mi je! Nije bilo strašno. Strašniji ste bili vi – kroz smeh kaže Zoran, koji se nada da je upravo uspešno rešio svoj veliki životni problem.

IZVOR: ALO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *