HOĆE LI NOLE IZVESTI NAJPRLJAVIJI TRIK: Srbin može na kvarno do prvog mesta na ATP listi!

Na Završnom mastersu u Londonu Novak Đoković i Rafael Nadal će direktno odlučiti ko će od njih dvojice završiti godinu na teniskom tronu, a iako Španac dolazi na turnir na prvoj poziciji Đoković ovaj susret dočekuje sa sudbinom u svojim rukama.

Imajući u vidu sportske manire Novaka Đokovića, javnost u Srbiji i svetu potpuno je isključila jednu od opcija koja se nalazi pred srpskim teniserom, a donela bi mu povratak na svetski tron bez obzira na ostale rezultate u Londonu.

Naime, Novak Đoković sve konce drži u svojim rukama i jedini je koji se pita ko će završiti godinu na vrhu ATP liste, a sve što je potrebno je da u polufinalu ukrsti koplja sa Nadalom, eliminiše ga i potom osvoji turnir.

Ukoliko ne dođe do iznenađenja i ako Nadal ostvari sve tri pobede u grupi, u polufinalu će odmeriti snage sa drugoplasiranim iz Novakove grupe.

U tom slučaju, Đoković bi uz jedan poraz, verovatno od Federera, mogao da „namesti“ susret sa Špancem u polufinalu posle kog bi, uz pobedu, imao otvoren put do povratka na presto.

Ovakav epilog Nadalu bi doneo 600 poena, dok bi Đoković osvajanjem Londona stigao do 1300 i tako nadmašio razliku od 640 poena između dva tenisera.

Naravno, u slučaju da Nadal ne ostvari sve pobede u grupi, Đoković ne bi morao da kalkuliše već bi se osvajanjem turnira svakako vratio na prvu poziciju.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *