HOROR NA HALKIDIKIJU SNIMLJEN IZ VAZDUHA: Pogledajte prave razmere katastrofe koja je pogodila Grčku!

Objavljene su i prve fotografije Halkidikija snimljene iz vazduha. Forenzičari će ispitati da li telo pripada 62-godišnjem ribaru, koji je nestao u moru kod Kalikratije u sredu uveče.

Portparol Vlade Grčke Stelios Pecas rekao je da će biti ponuđena finansijska pomoć za tri opštine na Halkidikiju radi rekonstrukcije.

On je dodao da servis, kojim se šalju poruke upozorenja na mobilne telefone, još nije u funkciji u Grčkoj i poručio da je prioritet Vlade da ga aktivira.

Među stradalima u nevremenu je i dvoje dece, dok je više od 100 osoba povređeno, uključujući šestoro srpskih državljana.

Šef grčke diplomatije Nikolaos Dendijas uputio je saučešće porodicama i prijateljima žrtava i poručio da nadležne ekipe rade na tome da se šteta sanira što je pre moguće.

U zdravstvenom centru u Mudanji pregledano je 120 osoba nakon snažnog nevremena koje je pogodilo poluostrvo Halkidiki, saopštilo je danas grčko Ministarstvo zdravlja.

Od 120 osoba, devet je hospitalizovano u bolnici „Papanikolau“ u Solunu, gde se jedna žena nalazi na intenzivnoj nezi, 12 je smešteno u bolnicu „Poligiros“ na Halkidikiju, a petoro dece u Genimatasu sa lakšim povredama.

Sve bolnice i zdravstveni centri na severu Grčke su stavljeni u stanje pripravnosti, prenela je ANA.

Izvor: Kurir

Foto: AP

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *