HOROR Policajac automobilom pokosio đake na pešačkom

Pripadnik MUP u Nišu M.K. (30) vozilom marke „pežo“ na pešačkom prelazu na raskrsnici Bulevara cara Konstantina i Nišavske ulice naleteo je na četiri devojčice.

Jedna devojčica je teže povređena, a tri su zadobile lakše povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 7 sati, kada su deca išla ka školi.

Devojčice su uzrasta od 12 do13 godina, zbrinute su u niškom Kliničkom centru, saopštio je MUP.

Iz niške Klinike za dečju hirurgiju za Betu je rečeno da povređene devojčice nisu životno ugrožene. „Postupak dijagnostike je u toku, ali prvi rezultati pokazuju da su tri deteta ugruvana. Postoji sumnja da jedna devojčica ima prelom nosa“, rekli su agenciji Beta na Klinici.

Prema izjavama očevidaca, deca su se u velikoj grupi kretala ka školi kada je na njih naleteo automobil. „Jedna devojčica ostala je da leži na asfaltu, dok su ostala deca ustala, ali su bila vidno uplašena, vrištala su i plakala“, kazao je za Betu očevidac ovog događaja.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu protiv policijskog službenika M.K. biće podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, dodaje se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *