Hrvati hoće Beogradsku Arenu!

Na adresu velelepne sportske dvorane na Novom Beogradu nedavno stigla ponuda za glavnog sponzora.

Kako Novosti nezvanično saznaju, reč je o hrvatskoj firmi Atlantik grupa, koja je ponudila nešto manju sumu od traženih 1,25 miliona evra.

Da li će se po gazdama „Soko štarka“ zvati najveća dvorana u ovom delu Evrope, znaće se za 14 dana, kada Komisija za izbor naslovnog sponzora privrednog društva Arena Beograd utvrdi da su formalno i pravno ispunjeni tenderski uslovi.

Kada bude potpisan ugovor, budući sponzor ima pravo da promeni naziv objekta, tako što će sadašnjem imenu dodati ime svog brenda. Takođe, on će moći da postavi oznake sa novim nazivom u unutrašnjosti objekta i kontroliše zaključivanje ugovora sa ostalim sponzorima. Ugovor se sklapa na pet godina.

Đorđe Milutinović, direktor Arene, nije želeo da govori o imenu jedinog kandidata, kao i o uslovima koji su ponuđeni.

– Postoji poslovna etika da se o tome ne govori dok Komisija ne da poslednju reč, a sve će se znati najkasnije za 14 dana – rekao je Milutinović.

– Sa stabilnim sponzorskim ugovorom, možemo da unapređujemo naše sadržaje. Godišnje imamo između 50 i 70 događaja. Narednih godina čekaju nas velika međunarodna takmičenja kao što je Fajnal-for Evrolige, Evropsko prvenstvo za košarkašice. A u igri su svetsko prvenstvo u atletici i mundijal u košarci – kaže on.

Za razliku od uslova prvog poziva, koji nisu predviđali razmatranje ponuda ispod milion evra, sada je granica podignuta na 1,25 miliona. Ali, ovoga puta je izostao zahtev da sponzor na spoljnje zidove objekta postavi dva video-bima, što je prvobitno bio jedan od zahteva navedenih konkursom.

Izvor: Novosti/Informer

Foto: kombankarena.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *