HUMAN GEST NAKON INAUGURACIJE: Meso donirano deci iz Zvečanske!

Sva hrana koja nije potrošena na svečanom prijemu povodom inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića donirana je Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu.

– Nakon što je veličanstveni prijem u Palati „Srbija“ uspešno završen, hrana koja je preostala donirana je Zvečanskoj. Da ne bude zabune, ne radi se ni o kakvim ostacima, već o svežem mesu i ostalim namirnicama koje nisu utrošene. Zvanicama je očigledno bilo mnogo važnije da razgledaju umetničke postavke, slušaju govor predsednika i čestitaju mu nego da jedu i piju, tako da nije ni bilo potrebe da se priprema dobar deo namirnica – započinje za „Alo!” priču naš dobro obavešteni izvor blizak organizatorima ovog skupa.

– Iako se u pojedinim medijima danima vodi hajka o tome su na prijemu potrošene ogromne količine hrane i pića, sve je to daleko od istine. Mi smo se maksimalno potrudili da goste dočekamo i da im pokažemo kakve sve lepote pruža naša prelepa država. Doduše, ako je Srbija po nečemu specifična, to svakako jeste naša nacionalna kuhinja i proizvodi koji se ne mogu naći u drugim državama – objašnjava naš izvor i dodaje da su strani zvaničnici bili oduševljeni srpskim proizvodima.

– Nemala količina hrane je ostala netaknuta, zato smo odlučili da je doniramo centru u Zvečanskoj i obradujemo mališane koji tamo borave – navodi naš dobro obavešteni izvor.

Podsećanja radi, oko 5.000 gostiju okupilo se u petak na svečanom prijemu povodom inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Zvanice na prijemu bile su mnogobrojne – od visokih državnika iz susednih, evropskih, ali i nekih dalekih zemalja, do javnih ličnosti i običnih građana.

Zvanice su obilazile salone koji predstavljaju različite krajeve Srbije i bile su posluženi hranom i pićem koji su specifični za te krajeve. U delu koji predstavlja južnu Srbiju ponuđena im pirotska peglana kobasica, a iz Vojvodine suhomesnati proizvodi i knedle.

Dok su slušali frulaše u salonu gde je bila predstavljena centralna i zapadna Srbija, ili tamburaše u onom rezervisanom za Vojvodinu, zvanice su mogle da probaju i mantije, sudžuk, sjenički sir, štrudle i knedle, pirotsku peglanu kobasicu i pirotski kačkavalj.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *