I POSLE 58 GODINA SMRT NAJVOLJENIJE PLAVUŠE JE MISTERIJA

Ema KATIĆ/Afera

Najvoljenija plavuša svih vremena, Merlin Monro, simbol ženstvenosti prošlog veka i večita inspiracija mnogima zvanično je preminula od prekomerne doze lekova za smirenje. Međutim, do danas se kuju zavere ali i isplivavaju pikantni detalji o njenoj higijeni, intelektualnim dometima i problemima sa govorom.

Iako javnost misli da se Merlin ubila, mnogi ipak tvrde da je reč o ubistvu. Te večeri čula se sa Džoom Dimađijem Mlađim koji je rekao da je bila vesela i opuštena. Njeno telo pronašla je domaćica koja je više puta menjala iskaze, a još jedna sumnjiva stvar u vezi njenog samoubistva je i to što se Merilin navodno ubila tako što je popila čak 40 tableta, ali nigde nije bilo čaše sa vodom. Ona se navodno misteriozno pojavila tek kasnije. Takođe, patolog koji je radio obdukciju nije radio testove koji bi pokazali kako su tablete ušle u njen organizam, a masnice na njenom telu odjednom su nestale.

Merilin je prva krasila naslovnu stranu magazina „Plejboj“ i postala je prva „Plejbojeva“ zečica. Za fotografije su joj platili 50 dolara, a Hju Hefner ih je otkupio za 500 dolara i tako pokrenuo svoju imperiju. Hefner je 1992. godine za 50.000 dolara kupio grobno mesto pored Merlininog na groblju Vestvud u Los Anđelesu, gde je i sahranjen prošle godine.

Jedva je učila tekstove za uloge. Učenje teksta za uloge u filmovima joj uopšte nije išlo. Tako je, recimo, tek iz 60. puta snimljena rečenica „To sam ja, Puslica“ u čuvenom ostvarenju „Neki to vole vruće“. Retko se tuširala. Priča se da Merlin nije vodila mnogo računa o ličnoj higijeni i navodno se retko kupala. Takođe, često je jela u krevetu i pod čaršav gurala ostatke hrane. Iako to nije bilo primetno u prvi mah, ipak je imala probleme sa govorom pa je mucala.

Obzirom na njena prijateljstva i veze sa uticajnim ljudima, mnogi su njeno samoubistvo tumačili kao naručeno ubistvo. Ovu teoriju potkrepljuje i to što su mnogi njeni organi (osim jetre) bili već uklonjeni i uništeni kada su pogrebnici došli da urade autopsiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *