IGRAČIMA SARAJEVA PUŠTALI MARŠ NA DRINU: Fudbalski savez BiH zbog toga kažnjava Borac iz Banjaluke

Derbi 6. kola Premijer lige BiH u Banjaluci, između fudbalera Borca i Sarajeva, doneo je mnogo tenzija posle meča, koji je završen rezultatom 1:1.

Više se pričalo o dešavanjima van terena i organizaciji utakmice nego o golovima Mihojevića za Sarajevo i Karića za Borac.
Naime, najveću buru izazvalo je puštanje pesme “Marš na Drinu“ pre početka utakmice sa razglasa Gradskog stadiona u Banja Luci. Mediji iz Sarajeva to su označili kao skandal.

Iako je pesma nastala tokom Prvog svetskog rata u borbama Srba za slobodu od Austrougara, mediji u Sarajevu to karakterišu kao pesmu uperenu protiv muslimanskog naroda u Bosni, napominju da se pesma koristila i tokom rata u Bosni devedesetih godina.

Borac biti kažnjen zbog puštanja ove pesme sa razglasa, a to je potvrđeno iz Fudbalskog saveza BiH.

– Delegat susreta Davor Ristović iz Istočnog Sarajeva u svom izveštaju je naveo šta se sve dešavalo na stadionu, a između ostalog, i da je s razglasa puštena sporna pesma. Slučaj će preuzeti prvo Takmičarska komisija, koja će proslediti Disciplinskoj komisija. Ona donosi odluku o kazni, a Fudbalski klub Borac za ovaj propust će sigurno biti sankcionisan – navedeno je iz FS BiH.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *