IGRE NA SREĆU: Šef mešetara na cedilu. Propast posla i u Makedoniji!

Šef mešetara ostavljen na cedilu. Preti propast posla i u Makedoniji

Afera nastavlja da prati sve aktivnosti velike mešetarske grupe na čijem je čelu do skoro bio Vladimir Vlado V, rođen u Banja Luci 1966. godine. Šef mešetarske grupe pokušavao je koruptivnim radnjama da preuzme tržište igara na sreću u regionu, isključivo kroz druženja sa političarima koji mu obezbedjuju, dovođenje privatnog sektora na rub propasti i otpuštanje hiljada zaposlenih, dok on grabi sav ekstra profit za sebe.

Centar aktivnosti mu je u Makedoniji, gde je njegov scenario doživeo prvi značajniji uspeh u saradnji sa Zoranom Zaevom.

U Republici Srpskoj je nedavno doživeo drugi veći trijumf, gde su on i njegov prvi čovek Adnan Š sa lokalnim moćnicima, novim Zakonom o igrama na sreću, (koji su samo prepisali iz Makedonije) 
doveli do ivice uništenja kompletan privatni sektor,

Kako bi Vlado imao za sebe pokriće i predstavljao se kao ozbiljan biznismen, formirao je fiktnivnu mrežu od preko 20 firmi po regionu, za koje niko nikada nije čuo.

VLADIMIR VLADO V: DOSKORAŠNJI ŠEF MEŠETARA

Gotovo sve firme su mu bez prometa, i bilo kakavih aktivnosti i beleže minuse, jer se on nikadarealnim poslovanjem nije ni bavio, već samo zamajavanjem i spekulacijama. 

Za Vladom jedino ostaju: dugovi, neplaćeni porezi, bankrotirane firme i hiljade radnika bez posla. Sav svoj novac je zaradio kroz oštećivanje državnih budžeta i uništavanju tuđih privatnih firmi.

Videvši da mu informacije cure na sve strane i da region sve više saznaje u njegovim nezakonitim radnjama, počeo je da preti svima oko sebe i da u panici traži da mu hitno svi umešani ispune sva obećanja jer želi što pre da se osigura ugovorima, u slučaju propasti poslova.

Vlado je doživeo da mu se sem par saradnika više niko ne javlja na telefon. Svima se prikazao kao nepouzdan partner, koji nije u stanju da završi posao do kraja, i u trenucima kada su procurele informacije o njihovom nezakonitim delovanjima, počeo je da pokazuje paranoidno ponašanje, manifestujući verbalnu agresiju,

kao i potpunu dezorijentisanost, izdajući svojim potčinjenima potpuno suprotne zadatke svakih par sati.

Umorni od njegovih pretnji, svi njegovi saradnici su shvatili da ceo posao može da izvede i bez njega.

Milos P. njegov dojučerašnji saradnik u mešetarskim poslovima u regionu, je pokušao da izgladi odnos sa Vladom, pre izvesnog vremena, sastajući se sa Adnanom S i Dejanom V, Vladinim rođakom i jednim od retkihkoji još veruje u Vladine prazne priče.

Miloš je uplašen za svoju bezbednost poveo na sastanak dva Austrijanca.  Sastanak je održan u Astra Clubu u ulici Kneza Višeslava u Beogradu. 

Ništa se nisu dogovorili, jer dvojica Vladinih predstavnika žele samo da se izvuku iz cele priče, dok je Miloš došao na sastanak samo iz razloga da zamajava sve tvrdeći da je lojalan Vladi, ne bi li dobio više informacija o daljim planovima, šefa mešetara kojem polako svi okreću leđa.

U Srbiji mu se niko ne javlja na telefon, dok u Republici Srpskoj shvata da će njegovi lokalni partnerida pokušaju da izvedu dil vezan za uništenje privatnog sektora i otimanje tržista mimo njega.

Posao u 8 objekata u Srbiji mu propada, plata za jul mesec kasni danima, obezbeđenje je dobilo nalog, da prate svaki ulazak i izlazak iz klubova i vrše proveru menadžmenta i zaposlenih kako bi došli do informacija sa kim se sastaju, i odakle cure informacije. Za sada su bez rezultata, i nervoza među zaposlenima se povećava.

Vladin čovek od velikog poverenja koji je trebao da donese u Srbiju deo crnog novca od nezakonitih radnji u Makedoniji, nije hteo više da ide na put jer ne veruje Vladi i smatra ga nepouzdanim jer on ne može da mu garantuje da se sigurno bez provere preći granicu sa Srbijom.

Vlada je provaljen svugde i njegova politika da u Zagrebu i Sarajevu priča za sebe da je Hrvat , a u Banja Luci da je Srbin, ne prolazi više nigde.

Trenutno razmišlja da promeni ime svih objekata u Srbiji jer smatra da je to jedan od razloga opadanja posla.

To mu neće pomoći jer Vlado opstaje samo ako mu neki političar uništi konkurente ili ako ne plaća porez,i takve saveznike više ne može da nađe. Obzirom da se njegovo paranoidno ponašanje svaki dan samo povećava, Afera će nastaviti da prati sve aktivnosti ove mešetarske grupe.

M. DIVAC/Afera

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *