Ispovest Srpkinje koja je preživela pakao na Halkidikiju: Ovako sam sa prijateljicom i njenom decom čudom izbegla smrt!

Milena Jovanović iz Knjaževca i njena prijateljica Ivana Minić Stojković, zajedno sa Ivaninim ćerkama Andreom (7) i Nadom (4), za dlaku su izbegle smrt u stravičnoj oluji koja je pogodila grčko poluostrvo Halkidiki.

U potresnoj ispovesti za Srpski telegraf Milena opisuje trenutke u kojima ih je bukvalno nekoliko sekundi i desetak metara delilo od pogibije u Neos Marmarasu, jednoj od najomiljenijih destinacija srpskih turista.

JUTA: Agencije nisu dužne da vrate novac

  • Prvo da vam kažem da ću 10. jul slaviti kao drugi rođendan. Prizor je bio stravičan, vetar je duvao neviđenom silinom, kao tornado, čupao drveće iz korena, po plaži su leteli suncobrani i čamci, dok smo nas četiri drhtale u kamperu i boga molile da preživimo pakao u kom smo se našle – pričala nam je Jovanovićeva glasom koji je i dalje drhtao iako je od svega prošlo 12 sati.

Kako kaže, vetar je bio toliko jak da je ljuljao masivno vozilo u kojem su bile. Sve je ličilo na Armagedon, smak sveta.

  • Izgledalo je da će nas oduvati u more. Deca su bila uplašena, plakala su sve vreme. Uz jaku kišu tukao je grad, dok su komadi drveća i ko zna čega sve leteli okolo i udarali u naš kamper. U jednom trenutku javio mi se drugar i rekao da se pomerim sa mesta na kom smo bile parkirane jer smo bile previše blizu omanjeg šumarka i tik uz drvenu kućicu na plaži. Pokrenula sam kamper i bukvalno samo nekoliko trenutaka nakon što sam pomerila vozilo vetar je na naše oči oduvao kućicu koja je proletela tik pored nas. Da smo ostale na onom mestu gde smo bile, cela kućica bi naletela pravo na nas i sve nas pobila.

Naša sagovornica i njene saputnice pokušale su potom da nađu spas u obližnjim vilama, u čijim apartmanima su bili smešteni turisti, ali niko nije hteo da ih primi.

  • Kada je prvi nalet nevremena malo popustio, Ivana i ja otrčale smo sa decom po kiši do apartmana u obližnjim vilama moleći da nas puste. Tu je bila smeštena jedna porodica iz Srbije, ali su Grci samo slegali ramenima i govorili nam da je strašno nevreme i da ne mogu da nam pomognu. Uspele smo ipak da iznajmimo sobu sa jednim bračnim krevetom, koju smo platile 50 evra za noć, samo da se sklonimo na sigurno.

Njihov kamper preživeo je ozbiljna oštećenja, počupane su solarne ploče, preko kojih imaju struju, ali su nekako sve pokrpile i istog časa krenule nazad u Srbiju sa horor-letovanja, kom se ni izdaleka nisu nadale.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *