Ivković: Posle svega ću i go i bos da podržim Jankovića

Proslavljeni košarkaški trener i bivši selektor reprezentacije Dušan Ivković rekao je danas u Beogradu da će „i peške i go i bos“ da podrži predsedničkog kandidta Sašu Jankovića, ocenivši da je to u ovom trenutku jedini spas za Srbiju.

Ivković je u dugačkom obraćanju novinarima detaljno govorio o svojoj odluci da podrži Jankovića, odgoarao je i na napade tabloida, ali je najviše vremena posvetio priči o tome u kakvoj se situaciji Srbija nalazi, odnosno strahu koji se uvukao u gradjane.

„Dva su razloga zašto sam se odlučio da podržim Jankovića. Prva je izjava našeg premijera (Aleksandra) Vučića da ne želi nikakvu kohabitaciju ako izgubi izbore jer ne želi da mu bilo ko zvoca. Dakle, istog momenta se uloga predsednika poistovetio sa zvocanjem… Imali smo tri puta parlamentarne izbore u poslednjih pet godina i sada je valjda računica: ‘dva predsednička mandata 10 godina, uspećemo u jednoj dikatorskoj državi da uradimo sve'“, rekao je Ivković novinarima u Medija centru.

Legendarni trener je objasnio i drugi razlog zašto je odlučio da podrži Jankovića.

„Država se prodaje i rasprodaje, ali mi imamo državu i borimo se i želimo da se borimo. Drugi razlog za podršku Jankoviu je to što mislim da mu ljudi veruju. Moje delo, radeći u zemlji i inostranstvu, nema nijednu mrlju. Niko ne voli ovu zemlju više nego što je ja volim. Mislio sam da ću svojim obraćanjem ljudima koji žive u jako teškim uslovima da povratim osmeh. Želim da stvorimo jezgro, nukleus, nešto novo i zdravo, što će da podigne ovu državu. Ne trenutno, ali što će da promeni raspoloženje“, rekao je Ivković.

Tabloidi i pojedini mediji su počeli da pišu o legalizaciji Ivkovićeve kuće odmah pošto je trener govorio na konvenciji Jankovića.

„Ja lično ću, posle svega, peške, go i bos, da podržim Sašu. Sve moje snage biće usmerene prema Saši Jankoviću, jer je on u ovom trenutku jedini spas za našu dragu zemlju“, rekao je Ivković.

Izvor: Beta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *