IZBEGNUTA TRAGEDIJA KOD PIROTA, DA NIJE BILO VOZAČA KO ZNA ŠTA BI SE DOGODILO: Putnicima rekao da napuste vozilo, a nekoliko sekundi kasnije buktinja je PROGUTALA AUTOBUS!

U subotu pre podne na alternativnom putu Pirot-Niš, kod sela Crnoklište, na nekih desetak kilometara od Pirota, potpuno je izgoreo autobus jednog niškog prevoznika koji je saobraćao ka Nišu.

 

Autobus je iz Pirota krenuo oko 7 časova, a već pola sata kasnije vatra je suknula iz zadnjeg dela vozila. U tom momentu u autobusu je bilo desetak putnika i svi su blagovremeno izašli napolje, zahvaljujući prisebnosti vozača, koji je na vreme zaustavio vozilo i zamolio putnike da se udalje na bezbednu daljinu.

 

Kada su stigli vatrogasci, autobus je već bio izgoreo, a pomenuti putnici su ka Nišu nastavili drugim vozilom istog prevoznika.

Vozač nije hteo da daje nikakve izjave, dok očevici iz susednih kuća kažu da nije bio tako priseban verovatno bi bilo povređenih ili nedaj bože poginulih.

„Najpre sam čuo nešto kao detonaciju i kada sam se okrenuo autobus je stao i tek tada je suknula vatra iz motora. Za to vreme šofer je pustio putnike napolje i zamolio ih da se izmaknu od buktinje, kako ne bi slučajno eksplodirala i povredila nekog od prisutnih. Vatra sa gustim crnim dimom i neopisivim smradom se munjevito brzo proširila i za desetak minuta sve je izgorelo“, rekao nam je jedan stariji očevidac koji je iz svog dvorišta posmatrao dramu na putu.

Istraga će utvrditi tačan razlog požara autobusa koji je potpuno izgoreo.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *