IZGUBIO MU SE TRAG: Poternica za Rutovićem zbog pokušaja ubistva Peconija

Viši sud u Beogradu izdao je naredbu za raspisivanje međunarodne poternice za kontroverznim biznismenom Željkom Rutovićem i još dvojicom osumnjičenih za pokušaj ubistva vlasnika Hepi televizije Predraga Rankovića Peconija, u hotelu Prag 22. marta.

Rutoviću se izgubio trag nakon pucnjave u hotelu i veruje se da je u bekstvu.

Sudija za prethodni postupak doneo je 4. aprila rešenje kojim je odredio pritvor do 30 dana prema Željku Rutoviću i još dvojici osumnjičenih po svim zakonskim osnovima i naredio izdavanje poternice, precizirala je portparol suda Bojana Stanković.

Ona je dodala da im je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke čije je ispitivanje predložilo tužilaštvo.

Pritvor im je određen i zbog bojazni da će ponoviti krivično delo u kratkom vremenskom periodu, zatim zbog uznemirenja javnosti, kao i zbog krivičnog dela koje im je stavljeno na teret za koje je zaprećena kazna preko 10 godina zatvora.

Više tužilaštvo je protiv Rutovića i druge dvojice osumnjičenih pokrenulo istragu zbog krivičnog dela „ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu“, rekla je portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Dan nakon pucnjave beogradska policija je tragala za Rutovićem i pretresala njegove kuće u Beogradu.

Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma „Vidimo se u čitulji“, koji se bavi fenomenom „žestokih momaka“ iz kriminalne sredine u Srbiji početkom devedesetih.

Ranković je upucan u noge i oporavlja se od povreda.

On je vlasnik Hepi televizije i kompanije Imvej u okviru koje posluju brojna preduzeća. Tanjug Wir wissen ja, wie viele gesundheitliche probleme solche menschen haben, die tagtäglich mit laptop und co arbeiten bachelorarbeit geschichte schreiben müssen

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *