ИЗВЕШТАЈ О АМФИЛОХИЈЕВОМ СТАЊУ: Ево када ће бити скинут са кисеоника

МИТРОПОЛИТ црногорско-приморски Амфилохије и даље се налази на болничком лечењу у Клиничко-болничком Центру Црне Горе где се опоравља од упале плућа изазване коронавирусом.

По речима лекарског тима Митрополит Амфилохије се опоравља планираном динамиком. Сви налази су у побољшању па је у процесу постепено смањивање нивоа кисеоника, чије се дефинитивно скидање очекује у наредним данима.

Foto: YouTube

Једно од најчешћих питања које се поставља након сазнања да је Митрополит негативан на коронавирус је када се очекује Митрополитов излазак из болнице?

Лекари истичу да је у овом моменту то незахвално прогнозирати и да је за њих много важније да се тренд опоравка настави у добром правцу и постепено као и до сада. Митрополит је доброг општег стања и видан је свакодневни напредак и у том погледу.

Природа болести и године пацијента и даље су фактори који нас опомињу на опрез и стрпљење, као и на сагледавање и праћење ситуације са пецијентима из дана у дан. Досадашње искуство је показало да је успех у лечењу већи уколико опоравак тече у константном али благом и свакодневном прогресу. Управо такав је опоравак митрополита Амфилохија.

Митрополит је под сталним лекарским надзором који спроводи комплетан терапијски поступак. На болничком лечењу се налази од 6. октобра.

Novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *