Janković i Jeremić prekidaju saradnju

Čini se da lider PSG-a Saša Janković ne može da funkcioniše bez sukoba, te je nakon burnih dešavanja koji su kulminirali protekle nedelje u njegovom pokretu, došlo i do mimoilaženja sa potencijalnim koalicionim partnerom i liderom Narodne stranke, Vukom Jeremićem, saznaje “Alo!” iz dobro obaveštenih izvora bliskih opoziciji.

– Saša puca po šavovima, a dokaz za to je i što je Jeremiću odbrusio da će PSG prekinuti saradnju sa Narodnom strankom – navodi naš dobro obavešteni izvor i dodaje da je kamen spoticanja bio pokret Dveri.

– Janković se iznervirao kada je čuo da je moguća saradnja sa Vukom Jeremićem i Boškom Obradovićem. Svestan da sve više gubi podršku u biračkom telu koje je građanski opredeljeno, shvata da bi Dveri dokrajčile njegov rejting – navodi naš izvor i dodaje da je ovakvo ponašanje lider PSG-a i te kako iznerviralo Jeremića.

– Jeremić je svestan da raskolom u PSG-u on i njegova stranka dobijaju na značaju u toj potencijalnoj koaliciji. On planira da Jankoviću tokom pregovora traži veći broj mandata za svoju partiju, te mu ovakav stav lidera PSG-a nimalo ne prija – navodi naš izvor i dodaje da je saradnja Jankovića i Jeremića dovedena u pitanje.

– Njihova netrpeljivost je javna tajna. Naravno da su se, ipak, odlučili da sarađuju jer su svesni da bez te koaolicije ne mogu preći cenzus na predstojećim izborima u Beogradu, a novi debakl bi ih skupo koštao jer bi doveo u pitanje njihove političke karijere – navodi naš izvor.

Inače, predsedništva Narodne stranke i PSG-a održala su početkom novembra zajednički sastanak o nastavku tehničke saradnje na obezbeđivanju fer i poštenih izbora, kao i početku političke saradnje.

– Narodna i Pokret počeli su i razgovore o političkoj saradnji a vodiće ih sa svim opozicionim strankama i pokretima koji dele osnovne demokratske vrednosti i koji ni na koji način ne sarađuju sa režimom Aleksandra Vučića – navela je tada u saopštenju Narodna stranka.

Netrpeljivost opozicionara videla se i tokom predsedničke kampanje, kada je Janković istakao da je bolji kandidat od Vuka Jeremića.

– Sasvim sam siguran da Vuk Jeremić predstavlja opozicioni blok, ali da smo toliko slični, da već u ovom momentu treba da podržavamo jedan drugog, ja bih se odmah odrekao kandidature i podržao ga. Ipak, mislim da sam radom i onim što sam učinio pokazao da sam bolji kandidat – rekao je tada Janković i dodao da su u vreme kada je Jeremić bio ministar „imali određene nesuglasice“.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *