Janković šokiran najnovijim rezultatima!

Saša Janković, kao glasnogovornik opozicije, šokiran najnovijim rezultatima agencije Ipsos o rejtingu političkih stranaka, alibi za neprepoznatljivost i nemogućnost organizovanja opozicije vidi u „zloupotrebi institucija, biračkim spiskovima i slobodi medija““, kaže Filipovski.

U današnjem saopštenju navela je da je Saša Janković obavljajući funkciju Zaštitnika građana predstavljao najdrastičniji primer korišćenja institucije ombudsmana za svoju političku promociju konstantno urušavajući ugled ove nezavisne institucije.

Optužbe Jankovića o biračkim spiskovima, smatra Filipovski, zasnovane su na pretpostavkama, a ne na činjenicama i relevantnim primedbama i dokazima kao u slučaju Sretena Brankovića, takozvanog „fantomskog glasača“ od 144 godine iz sela Grča opština Vitina koji je neistine lično i demantovao.

Julsko istraživanje „Ipsos stratedžik marketinga“ pokazalo je da bi, ukoliko bi se ovih dana održali parlamentarni izbori, SNS sama bi nadmoćno osvojila skupštinsku većinu, odnosno 54 odsto glasova, što se skoro poklapa sa rezultatom koji je Aleksandar Vučić postigao na predsedničkim izborima u aprilu ove godine.

Prema istraživanju „Ipsosa“, Pokret slobodnih građana Saše Jankovića dobio bi 11 odsto glasova, a SPS osam.

Izvor: Pink.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *