Jelenina sestra prvi put svedoči javno

Oči u oči sa Zoranom… Teodora Krsmanović, Jelenina sestra, Foto: Zorana Jevtić

PROCES DECENIJE

ZORAN MARJANOVIĆ LICEM U LICE SA SVEDOCIMA: Jelenina sestra prvi put svedoči javno

Zločin u Borči: Istog dana u sudnici bi trebalo da se nađu roditelji optuženog za ubistvo supruge Jelene Marjanović i njena sestra od strica, koja je govorila o tome da se pevačica „Granda“ pre ubistva žalila na „matore“

Vladimir i Zorica Marjanović, roditelji Zorana Marjanovića (42), kom se sudi zbog sumnje da je 2. aprila 2016. ubio suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović, u četvrtak bi prvi put trebalo da se pojave pred Višim sudom u Beogradu, kao i Teodora Krsmanović, sestra pokojne Jelene.

Kako Kurir nezvanično saznaje, otac i majka optuženog i dalje će koristiti svoje zakonsko pravo da ne svedoče.

Zakonsko pravo

– Ovo pravo oni su iskoristili kada su pozvani u tužilaštvo, tokom istrage. U toku je druga faza postupka, javno suđenje, i oni imaju zakonsku mogućnost da odluku da ne govore o zločinu za koji je optužen njihov sin promene – objašnjava sagovornik Kurira i podseća da su oni bili pozvani i na prethodno suđenje, na kom je prvi put svedočio Zoranov rođeni brat Miloš, ali da su izostanak opravdali lošim zdravstvenim stanjem Zorice Marjanović.

BROJKE

15 svedoka očekuje se na suđenju

46 meseci prošlo od ubistva jelene

33 godine imala pokojna pevačica

Pored roditelja optuženog supruga pevačice, sud je najavio da će pozive za svedočenje uputiti i Teodori Krsmanović, sestri pokojne, Veri Vukomanović, kumi porodice koja je praktično živela s njima u vreme zločina i među poslednjima čula Jelenu, kao i Borisu Puciću, policajcu kog je Zoran pozvao kobnog dana da mu pomogne u potrazi za suprugom.

Jedini optužen  za ubistvo... Zoran Marjanović
JEDINI OPTUŽEN ZA UBISTVO… ZORAN MARJANOVIĆFOTO: ANA PANKOVIĆ

Posebno interesantno je, kako naš sagovornik objašnjava, to što će se u sudnici prvi put sresti Jelenina sestra od strica Teodora i Zoran Marjanović. – Ona o samom zločinu nije govorila ni tokom istrage, ali je pričala o porodičnim odnosima i tome kako je Zoran maltretirao Jelenu tako što ju je terao da trči i radi vežbe, govorio joj da je debela. Iz njenog iskaza proizilazi i da je Jelena razmišljala o tome da ode iz kuće Marjanovića jer navodno više nije mogla da podnese „matore“, odnosno njegove roditelje – kaže izvor Kurira.

Dva termina

Pored suđenja, koje bi trebalo da bude održano u četvrtak, podsetimo, Viši sud u Beogradu zakazao je još dva nova termina, 9. i 10. mart, kada će kao svedoci biti pozvani i svi ostali koje su dosad predložili tužilaštvo i odbrana. – Posle saslušanja svih svedoka ostaje da se pred sudom izjasne sudski veštaci. Ukoliko sudija Jelena Škulić nastavi da zakazuje pretrese ovim tempom, do polovine godine mogla bi da bude izrečena prvostepena presuda – kaže sagovornik Kurira.

Teodora o sestri Jeleni

UVEK JE BRANILA ZORANA

FOTO: ZORANA JEVTIĆ

Teodora Krsmanović, jedina rođaka pokojne Jelene koja je predložena za svedoka, ranije je u Višem tužilaštvu ispričala da se pokojna pevačica žalila na Zoranove roditelje, ali da je njega uvek branila. – Jelena se nikada nije žalila dok je bila u kući, ali kada bi izašla iz kuće, žalila se. Čak smo se, kad smo se poslednji put videle, posvađale jer sam ja rekla da ona to više ne treba da trpi, s tim što je Jelena branila Zorana, ona ga je uvek branila – govorila je Jelenina sestra o odnosima u kući Marjanovića.

SVEDOCI  

27. februar

• Vladimir Zoranov otac

• Zorica Zoranova majka

• VeraVukomanović kuma Marjanovića

• Teodora Krsmanović Jelenina sestra

• Boris Pucić policajac  

9. mart

• Vid Stjepanović meštanin Crvenke

• Radosava Marinković žena koja je čuvala koze

• Dragan Prvulović meštanin Borče

• Milan Vukša policajac

• Aleksandar Knežević policajac  

10. mart

• Zorica Gemović Jelenina frizerka

• Lenka Đorđević vaspitačica male Jane

• Nora Karleuša Rakić Jelenina drugarica

• Magdalena Radojević prodavačica

• Milana Šišić doktorka kojoj je Jelena poslala poslednju poruku

Kurir.rs/ Jelena Spasić  Foto: Zorana Jevtić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *