JEREMIĆ NE KRIJE DA DOBIJA KEŠ IZ INOSTRANSTVA: Finansiraju me strani moćnici!

„Narodnu stranku finansiraju strani moćnici“, priznaje predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, ali njihova imena krije od građana Srbije.

Odgovarajući na pitanje ko su donatori Narodne stranke, s obzirom na to da je na račun Jeremićevog CIRSD stiglo oko tri miliona evra donacija, bivši ministar spoljnih poslova tvrdi da je sve legalno, te da nema sukoba interesa.

– Donatori su velike i ugledne međunarodne korporacije, čiji sam ja međunarodni savetnik. Ne želim da njihova imena provlačim kroz blato domaće politike. Ta imena su poznata poreskim organima, sve je uredno prijavljeno – kazao je Jeremić u intervjuu Danasu.

Na pitanje o poreklu novca kojim raspolaže, bivši predsednik Generalne skupštine UN rekao je da od 2013. za život zarađuje kao član savetodavnih i upravnih odbora velikih međunarodnih kompanija koje ne posluju u Srbiji.

Srpski telegraf ga je pitao da li strani moćnici eventualno očekuju od njega neku protivuslugu za silne milione koje mu daju. Jeremić nam, međutim, nije odgovorio.

Urednik Novog standarda Željko Cvijanović upozorava da se na političkoj sceni Srbije „opasno mnogo mulja“:

– Finansiranje stranaka kod nas nije uređeno i tu na razne načine mogu da se izvode marifetluci. Problem je i što se Vuk Jeremić i naša opozicija politički obraćaju strancima u nastupima zato što misle da oni dele vlast i pare, i to je loše. Ne moramo čak ni da istražujemo Jeremićeve finansije da bismo to videli.

Otkrivanjem imena donatora može se otkriti mnogo toga, dodaje direktor „Faktor plusa“ Vladimir Pejić:

– E, sad, tu imamo dve komponente: zakonsku i moralnu. Jeremić kaže da je sve prijavio poreskim organima i, ako je to tačno, to je zakonski ispravno. Koliko je moralno da ga finansiraju stranci i da li oni to rade iz ličnog interesa, to je već pitanje. Teško da je bilo ko, pa i u ovom slučaju, filantrop koji daje milione u humanitarne svrhe. Važno je saznati šta je to što žele zauzvrat.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *