Jeziva opomena za advokata Ćuruvijinog ubice: Piromani u bekstvu, policija na nogama

Policija traga za nepoznatim napadačima koji su zapalili prozore i deo kancelarije poznatog beogradskog advokata Stevana Protića.

Incident se dogodio u nedelju oko 23 časa u Ulici Cara Dušana 73 u Zemunu.

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, piromani su na sims prozora ostavili novinu natopljenu benzinom, koju su potom zapalili, a onda pobegli sa lica mesta. Vatra je pored prozora zahvatila i deo advokatske kancelarije. Slučaj je prijavljen policiji, koja je krenula u potragu za piromanima i uzela snimke sigurnosnih kamera iz susednih lokala, s obzirom na to da advokatska kancelarija nije pokrivena video-nadziorom.

Novinari Srpskog telegrafa zatekli su na licu mesta tragove paljevine koji su juče tokom dana bili vidljivi i skretali pažnju prolaznika.

Međutim, u kancelariji nismo zatekli advokata Protića, koji je u to vreme davao izjavu u policiji.

– Kolega Protić je trenutno u policiji. Zasad nema nikakvih novih informacija – izjavio je kratko za naš list Protićev saradnik, advokat Mladen Džolić, koji je dodao da ne znaju ko stoji iza ovog napada.

Isto nam je potvrdio i advokat Protić nakon što je izašao iz zgrade policije.

– Nisam primao nikakve pretnje, tako da ne znam ko je ovo uradio niti na ikoga sumnjam – izjavio je Protić za naš list.

On je dodao da su komšije uočile da se nešto dešava, te su pozvale policiju i vatrogasce, koji su ugasili požar koji je zahvatio roletne na kancelariji.

Protić je radio na brojnim slučajevima, a jedan od najpoznatijih je i suđenje za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, koje je nedavno završeno. Protić zastupa Miroslava Kuraka, kome se sudilo u odsustvu jer se godinama nalazi u bekstvu. Kurak je u aprilu ove godine nepravosnažno osuđen na 20 godina kao saizvršilac u zločinu. Dugo se sumnjalo da je upravo on povukao oroz, ali je sudsko veće smatralo da za to nema dokaza.

– Tužilaštvo traži od ovog suda da odluči na osnovu lika i dela Milorada Ulemeka, koji je u više navrata osuđen na maksimalne kazne zatvora. Ako donesete osuđujuću presudu, moraćete da objasnite zbog čega danas verujete Legiji, a niste mu verovali kada je govorio da nije učestvovao u ubistvima Đinđića i Stambolića – rekao je Protić iznoseći završne reči pred presudu.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *