JEZIVO: Horor majka uhapšena, jer je ostavila sina(2) i otišla na 10 dana! Evo šta se desilo sa detetom…

U Smederevu je uhapšena dvadesetjednogodišnja D.M. zbog sumnje da je svoje dvogodišnje dete ostavila samo u kući nekoliko dana, saopšteno je iz smederevske policije.

Prema navodima nadležnih, ona se sumnjiči za krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, a privedena je osnovnom javnom tužiocu koji treba da je sasluša.

Kako saznajemo, ceo slučaj policiji je prijavila majka uhapšene, jer to nije bio prvi put da dete zatiče samo i zaključano u kući.

– Uhapšena D.M. živi sama sa dvogodišnjim detetom, a njena majka je na drugoj adresi. Kao i svaka baba povremeno je dolazila da obiđe unuče i već nekoliko puta od početak godine dete je zaticala samo,zaključano i uplakano u kući. Kada se isto dogodilo pre desetak dana, odlučila je da slučaj prijavi, sa namerom da zaštiti dete – saznajemo od našeg sagovornika upućenog u istragu.

Srećom, kaže naš sagovornik, da je baba imala ključ od kuće, te je mogla da uđe, okupa i nahrani unuče i nastavi da se stara o njemu dok se nesavesna majka ne pojavi.

– Ona jeste vodila računa o detetu koliko je mogla. Pretpostavljamo da žena nije očekivala da će se ovakva situacija ponavljati, ali je poslednji put čekala na povratak ćerke desetak dana, kada je odlučila da u vezi sa tim nešto preduzme – navodi naš izvor.

Kako saznajemo, dete je u solidnom zdravstvenom stanju, a o ovom slučaju obavešten je i Centar za socijalni rad.

U osnovnom javnom tužilaštvu potvrdili su da im je iz policije prosleđena krivična prijava, te da će uhapšenu, iako ima naznaka da je dete ostavljala sama u više navrata, tretirati za poslednji prijavljeni događaj.

Izvor: Informer

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *