JEZIVO: OPOZICIJA BI VUČIĆA DA STRELJA ISTO KAO ŠTO SU ČAUŠESKUA!

Saša Janković povezivanjem Aleksandra Vučića i Nikolaja Čaušeskua, rumunskog diktatora koji je streljan, priziva haos i krvoproliće na ulicama, upozoravaju naprednjaci i socijalisti.

Lider pokreta slobodnih građana nije usamljen, za nasilje i obračun sa neistomišljenicima ovih dana iz sve snage agituju Boško Obradović i njegov koalicioni partner Milan Stamatović. Prvi je posle prebijanja novinarki Pinka Gordane Uzelac i Mare Dragović zapretio vlasniku Pinka Željku Mitroviću, dok je Stamatović posle prebijanja novinarki ispred zgrade Pinka poručio da će se „ovo seme proširiti na celu Srbiju“.

SNS i SPS navode da jasno vide da je cilj Jankovića, koji je pretendovao da bude predsednik Srbije i kome su građani dali oko 40 odsto manje glasova nego Vučiću, da legitimno izabranu vlast sruši rumunskim scenarijom.

Povod za ovakvu reakciju SNS i SPS jeste izjava lidera PSG koji je pokušao da „objasni“ da mu je cilj da zaštiti Vučića?!

– Aleksandar Vučić podsvesno teži scenariju u kome pali sve oko sebe, kao Neron Rim. Pre tri godine sam mu rekao da ću u budućnosti biti taj koji će ga spasti da ne doživi sudbinu Čaušeskua. Tako ne treba da završi niko, na takvim osnovama se budućnost teško gradi – rekao je Janković u intervjuu za NIN.

Potpredsednik SNS Miloš Vučević smatra da Jankovića treba da bude sramota zbog ove izjave, „kao i sve one koji mu daju publicitet tako što ‘prepakuju’ njegove poruke mržnje i pozive na streljanje“.

– Sram vas bilo što se kukavički krijete iza naslovnih strana, iza raznog šljama koji je decenijama pljačkao i ponižavao Srbiju, koji je u vama imao zaštitnika, što ste samo njima takvima i bili sve vreme. Pomozite sebi i Srbiji, potražite stručnu pomoć, bivši kvazizaštitniče, večiti mrzitelju – naveo je Vučević.

– U ponavljanju ove zloslutne paralele sa rumunskim događajima od pre skoro tri decenije nema nikakve dobronamernosti, već isključivo ideje da se politički poraz i odsustvo konkretnog političkog programa nadoknadi prizivanjem nekakvog uličnog obračuna.

Socijalisti Jankoviću poručuju da ne brine o Vučiću, koga je narod prepoznao kao reformatora.

– Uvereni smo da građani Srbije nikada neće dozvoliti da čovek koji je bio na marginama političkog života i koji s osmehom govori o mržnji i koji svojim nastupima poziva na nemire dođe u priliku da u Srbiji bude bilo šta više od onoga što je sada – bivši „zaštitnik građana“ – poručuju socijalisti.

Medijski stručnjak Nebojša Krstić kaže da je ova Jankovićeva izjava vulgarna pretnja nasiljem.

– On na uvijen način, ovaj put, baš kao i nekoliko puta do sada, nagoveštava nasilje, kojem želi da pribegne. Janković, uz Dveri, koje prebijaju žene, novinarke, najjmilitantnija je politička struja danas u Srbiji i zato me ne čudi što se njegovi originalni podržavaoci svakodnevno, s pravom, distanciraju od njega.

Prostorije opštinskog odbora SNS Lajkovac razbijene su i zapaljene tokom pretprošle noći. Na sreću, niko od stotinak građana koji žive u zgradi gde se nalaze prostorije lajkovačkog OO SNS nije povređen.

– Ovaj čin vandalizma predstavlja ne samo još jedan u nizu mnogobrojnih napada na SNS i Aleksandra Vučića već direktan napad na imovinu i život građana opštine Lajkovac, i to od onih koji, osim mržnje i laži, nemaju šta da ponude svojim sugrađanima, a nedostatak bilo kakvog programa zamenjuju nasiljem – navedeno je u saopštenju lajkovačkog SNS, koji je pozvao nadležne da hitno reaguju i počinioce privedu pravdi.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *