JOTKINA GRUPA UBILA ŽDROKINCA DA OSVETE PETU!

S. BABOVIĆ/Novosti.rs

Detalji hapšenja Zorana Jotića, osumnjičenog za ubistvo Dejana Stankovića. Jotka navodno smatrao Stankovića odgovornim za smrt svog prijatelja Gorana Petrovića

 Mesto ubistva Dejana Stankovića

Mesto ubistva Dejana Stankovića

KRUŠEVLjANIN Dejan Stanković Ždrokinac (71) likvidiran je u junu prošle godine iz osvete za ubistvo Gorana Petrovića Pete (48) u septembru 2015, saznaju nezvanično „Novosti“. Policija je prekjuče uhapsila Zorana Jotića Jotku (64), dugogodišnjeg šefa kruševačkog podzemlja, koji se tereti da je organizovao egzekuciju Stankovića. Naime, Peta je bio najverniji Jotkin saradnik, a on je, navodno, Ždrokinca smatrao odgovornim za smrt svog prijatelja.

Po drugi put za manje od godinu dana Zoran Jotić se suočava sa istom optužbom – umešanost u ubistvo Dejana Stankovića, Kruševljanina bogate kriminalne prošlosti sa državljanstvom Južnoafričke Republike. Jedan od čuvene braće blizanaca, likvidiran je ispred ulaza u hotel „Golf“. Za ovo ubistvo se kao neposredni izvršilac sumnjiči Stefan Radulac Žuti (26), čije se izručenje iz BiH, gde je uhapšen pre mesec dana, očekuje u skorijem periodu.

Više detalja povezuju ova dva ubistva. I Peta i Ždrokinac ubijeni su praktično na istoj lokaciji. Petrović u teretani hotela „Golf“, a Stanković ispred ovog kompleksa na periferiji Kruševca. Prema saznanjima „Novosti“ iz više izvora, počinioci su u oba slučaja nosili maskirne vojne jakne! Istraga koja se sada premešta iz Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu u Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, možda može da utvrdi u kojoj meri su ova dva slučaja povezana.

Lisice: Zoran Jotić

U akciji policije, pored Jotke, uhapšeno je još osam osoba iz Kruševca, Beograda i Boljevca. Oni se sumnjiče da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela ubistvo, iznuda i pranje novca. Lisice na ruke stavljene su i Petinoj deci, Vuku (25) i Ivi Petrović (23), ali i bivšoj Goranovoj supruzi Sandri (44). Nezvanično, Petina ćerka se zabavljala se sa Stefanom Radulcem, osumnjičenim da je pucao u Dejana Stankovića. On se tereti i da je likvidirao Ždrokinčevog sina Vojina (41), 7. maja 2018. u Čolak-Antinoj ulici u centru Kruševca.

Zoran Jotić se sa saradnikom Igorom Gajićem Gajom (46), koji je takođe među sada osumnjičenima, krajem prošlog avgusta prvi put našao iza rešetaka zbog sumnje u umešanost u ubistvo starijeg Stankovića. I tada su se pojavile sumnje da su logistički pomogli Radulcu da izvrši ubistvo, ali i da se posle zločina sakrije. Posle nekoliko meseci u pritvoru, međutim, pušteni su na slobodu, ali je istraga i dalje bila otvorena. U međuvremenu, Radulac, osumnjičen za dvostruko ubistvo, a pod imenom Stefan Nikolić uspevao da izmiče pravdi godinu dana, sve do hapšenja koje je izvedeno u saradnji pripadnika policija Republike Srpske i Srbije.

Jotić je, kako se sumnja, bio organizator kriminalne grupe, čiji je član bio Stefan Radulac. Gajić se sumnjiči da je Radulca dovezao na mesto ubistva, dok je Jotić organizovao skrivanje i prebacivanje izvršioca u BiH. Petina deca se terete da su takođe pomogla Radulcu nakon izvršenja krivičnog dela, zajedno sa Beograđaninom Sašom Zorajom (43). On je odavno poznat srpskoj policiji. Hapšen je 2007. godine sa još dvojicom saučesnika zbog sumnje da rasturaju narkotike. Policija je tada zaplenila više od pet kilograma heroina, oko kilogram marihuane, izvesnu količinu kokaina i oko kilogram smese „paracetamola“ i kofeina. Tokom te akcije operativci su otkrili i zanimljiv detalj, da su oni u sefu banke Inteza u Knez Mihailovoj ulici držali oko 700 grama plastičnog eksploziva i oružje. Zoraja, inače, ima deblji dosije u policiji. Prilikom jednog od ranijih pokušaja bekstva ranjen je u noge. 

Mesto ubistva Gorana Petrovića

OSTALA KRIVIČNA DELA

ISTRAGOM Tužilaštva za organizovani kriminal biće obuhvaćena i druga krivična dela koja se dovode u vezu sa Zoranom Jotićem. On se sada sumnjiči da je tokom 2018. po sličnom scenariju kao u prošlosti, pokušavao da dođe do novca od muškarca iz okoline Kruševca. Jotićeva supruga Marija (36) osumnjičena je da je u nameri da prikrije nezakonito poreklo novca, zaključila ugovor o zajmu 300.000 evra sa uhapšenim Nenadom Jovanoviće (57) – Mali Bidža, sa obavezom plaćanja mesečne kamate. Ona se tereti i da je zemljište koje je prethodno dobila na poklon prodala jednom privrednom društvu čiji je direktor sin osumnjičenog, i to za iznos daleko veći od procenjene tržišne vrednosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *