KAD JE KNELE UVUKAO TRENERKU U FARMERKE, UMRO SAM OD SMEHA: Beogradski plejboj ispričao sve o noći KAD SU I KAKO NASTALI DIZELAŠI!

Moda dizelaša okupirala je devedesetih prvo Beograd, a potom i celu Srbiju. Prihvaćena je odmah čim se pojavila, ali malo ko zna priču koja se krije iza stavljanja dukserica, trenerki (često i jakni) u farmerke.

Skoro 30 godina nakon tog vremena koje svi pamtimo, jedan od najpoznatijih beogradskih plejbojeva, Viktor Vićenco Tufegdžić, ispričao je kako su se jedne noći na istom mestu našla dva prijatelja: Aleksandar Knežević Knele i Igor Ramović Ramke. Tako je sve počelo.

– Znači, ja dolazim ispred „Freske“ (kafić), gledam koga ima, zdravo, zdravo… Nailazi neki moj drug, kaže: „Gde si Vićenco, evo brat da ti donese garderobu za tebe“. I uzmem tu dva kaiša „Nanibon“, to su tad bila umetnička dela, skroz metalni, lepi… I dva para farmerki mi da, „dizel“! To je tada tek izašlo. U tom trenutku nailaze pokojni Knele i pokojni Ramke, moji drugovi i vide to i mole me: I daj nam i daj nam – priseća se Vićenco.

– I ja njima dam, mi smo tad bili društvo, nema moje-tvoje, živeli smo svi k’o jedan, tu nema priče nikakve. I ja im to dam i oni odu tamo iza galerije, presvuku se, probaju, obuku farmerke i stave te kaiševe. I sad one trenerke što su nosili, prebace preko farmerki i niti se vidi „dizel“ etiketa, niti se vidi onaj kaiš. Totalno nema nikakvog efekta, kao da su obukli obične pantalone i kao da nemaju kaiš – dodaje, a potom izgovara ključne informacije.

– Mali Ramke se seti i uvuče trenerku u farmerke i izbaci kaiš. Znači, to se dobro sećam k’o da je juče bilo! I Knele ga gleda i kaže: „Bravo“! I on uvuče isto. Ja kad sam ih video, umro sam od smeha. Ja sam se prvo bunio, kažem: „Kako bre možeš tako, pa to nikad niko nije video u životu“! Posle sam čuo da su neki jakne i kapute uvlačili u farmerke, kao da ih prestignu!

– Ja im kažem da im sa mašinicom napravi neke munje, pa sa strane ih ošiša na ćelavo, a gore ostavi… Meni je to bilo bezveze, ali su oni to voleli. Frizer je znao za te frizure i on je meni to predložio i rekao da je to moderno i da se tako nosi u svetu. Stvarno je umeo dobro da šiša i to je izgledalo lepo… mislim kao moda! Onda je došao neki naš treći drugar i rekao da je imao neki problem u Zemunu ili na Novom Beogradu i da se dogovorio sa tim ljudima sa kojima je imao problem da se to veče nađu na nekom splavu. I otišli su tamo. Kad su se pojavili, to je bilo i kao pojava šokantno.

Te noći je ceo Beograd bio na tom splavu i svi su gledali u njih, memorisali kako su oni bili obučeni i ošišani. Već su uvažavali Kneleta kao mangupa, kao ime na asfaltu i oni su odmah počeli tako da se oblače.

– To je odmah poprimilo talas naviđenih razmera! Tako je počela moda dizelaša! Pokojni Knele i pokojni Ramke su to plasirali. Budite sigurni da je tako, nemojte da vam neko priča bajke – zaključio je Vićenco.

Za Igora Ramovića šira javnost je čula 2013. kada se za njega udala pevačica Goga Sekulić. Nedelju dana kasnije, Ramke i Goga su saznali da on boluje od raka. Dva meseca kasnije, Ramović je preminuo u 41. godini.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *