Pripadnici policije iz Sremske Mitrovice u petak popodne priveli su dve osobe zbog sumnje da su ubile Nemanju Grčića (37)m koji je ranije osuđivan za krivična dela, u iznajmljenom apartmanu u Vrdniku.

Uhapšeni su Z.D. (1967) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo i D.Đ. (1976) iz Beograda, osumnjičenu za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

D.Đ. se sumnjiči da je prethodno otvorila vrata apartmana u kom je bila sa suprogom.

Oboje su zadržani u policiji i određeno im je policijsko zadržavanje od 48 sati.

Beogradski mediji su ranije objavili da je Nemanjina supruga policiji je ispričala da je prisustvovala zločinu kada je, prema njenim rečima, muškarac upao u njihov apartman, nasrnuo na Grčića, a potom ga upucao. Ona je rekla da je nakon toga izjurila do vlasnice apartmana i rekla joj da joj je muž ubijen.

Ubijeni Grčić, inače je pripadnik grupe Alena Kurine, vođe najjačeg kriminalnog klana u Vojvodini. On je bio jedan od Kurininih najbližih saradnika i grupe koja se bavi švercom narkotika.

Grčić je ranije osuđivan zbog prodaje heroina i krađe vozila, a privođen je i zbog nanošenja teških telesnih povreda. Zbog šverca narkotika odležao je zatvorsku kaznu od tri i po godine zatvora.