KAKO SU STRANI AGENTI VRBOVALI BIVŠEG MINISTRA: Slobin čovek spojio Dušana Mihajlovića sa MI6!

Milomir Minić, nekadašnji gensek SPS, povezao bivšeg šefa policije sa stranim obaveštajcima, koji su nakon toga vilu na Povlenu koristili kao svoju bazu

Dušana Mihajlovića, bivšeg ministra policija, britanska tajna služba MI6 vrbovala je preko nekadašnjeg bliskog saradnika Slobodana Miloševića iz devedesetih – Milomira Minića, saznaje Kurir iz obaveštajnih krugova! Nakon uspostavljanja saradnje s Englezima, Mihajlovićeva kuća na Povlenu praktično je postala baza stranih agenata.
Naime, kako kaže izvor Kurira, način rada engleske tajne službe u zemljama u kojima deluje jeste da se usredsrede na određeno područje ili region.

– Kad su u pitanju Englezi, njima je ovaj valjevski kraj nekako prirastao za srce, pa su tako u svim vlastima od devedesetih imali ljude s kojima su sarađivali. Milomir Minić je upravo taj koji je Mihajlovića spojio s agentima. A Englezi su odlazak SPS sa vlasti iskoristili i vrbovali Dušana Mihajlovića. Javna je tajna da su Povlen i njegova kuća bili maltene njihova baza. Njihov plen su bili ljudi koji nisu gadiljivi na pare, na vlast i na to da izdaju bilo koga. Minić je s Englezima radio još dok je bio generalni sekretar SPS, špijuni su s njim sve razradili i tako se približili Mihajloviću, koji im je postao dobar saradnik – priča izvor Kurira i podseća da su i Minić i Mihajlović Valjevci.

Marko Nicović, bivši šef beogradske policije, potvrđuje naša saznanja i kaže da bi bilo vreme da Mihajlović prizna da je u životu više radio za Engleze nego za Srbe.

Izvor: Kurir

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *