KAMERE GA SNIMILE: Poznati pevač iz Smedereva krao limun u supermarketu!

Da prodavci zakidaju na meri misli skoro svaki dugi-treći kupac.

Novost je da su na meri počeli da zakidaju i kupci.

Omogućio im je to sistem samousluge merenja na vagama u supermarketima. Jedan lanac supermarketa podneo je prijavu protiv poznatog smederevskog pevača zbog varanja na vagi.

Kamera video-nadzora ga je snimila, tvrdi se u prijavi, u čak pet navrata, kako dok kupuje limun izmeri jednu količinu, da bi potom, kada mu vaga izbaci nalepnicu sa cenom, u kesu dodao još nekoliko limunova.

Prijava je, kako saznaje „Blic“ odbačena, jer je u pitanju krađa manja od 5.000 dinara, sume koja se goni po službenoj dužnosti, pa je supermarketu preporučeno da zaštitu od nesavesne mušterije potraži u parničnom postupku.

Da li će do toga doći zasada nije poznato, jer bi sudski troškovi bili mnogo veći od cene limuna koji je uzet “preko mere”.

– To je samo jedan od načina, obično ga koriste kada je u pitanju neko skuplje voće ili povrće. Ima i toga da pridržavaju kesu dok mere, ukradu tako par stotina grama, koliko može da prođe a da ih ne primete. Ili sa artiklima koji su na sniženju… Recimo, ako imate banane sa sniženom cenom, oni tu šifru otkucaju na vagi, a u kesi su one koje nisu na sniženju. Kasirka ne otvara kese, pogotovo ako je gužva, da proverava šta je unutra, koji artikal, onaj na sniženju ili po punoj ceni – objašnjava za “Blic” poslovođa jednog supermarketa.

Zbog toga su i postavljene kamere, kažu, pa će ovakve prijave, kao ona protiv pevača, vrlo moguće, biti češće.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *