Kamere snimile prebijanje Kapetana Dragana u splitskom zatvoru!

Dragan Vasiljković, poznat kao Kapetan Dragan, žestoko je pretučen u splitskom zatvoru, gde služi 15-godišnju kaznu zbog navodnih zločina počinjenih tokom ratnih sukoba devedesetih godina. Njega su brutalno prebili drugi zatvorenici, a uprava kaznionice i hrvatsko ministarstvo pravde na sve načine pokušavaju da zataškaju ovaj incident, pišu beogradski mediji.

Kako se navodi, razlozi zbog kojih se Vasiljković, koji je tokom rata u Hrvatskoj iz Australije došao u Knin da bi zaštitio srpski narod, našao na meti zatvorenika nisu poznati. Ono što se zna jeste da je mnogo gori ishod sprečen intervencijom stražara. Ipak, Kapetan Dragan je povređen i pružena mu je lekarska pomoć. Nakon incidenta pojačane su mere obezbeđenja u delu zatvora gde je smešten Kapetan Dragan.

– Sve je moglo mnogo gore da se završi jer je na Vasiljkovića nasrnula grupa zatvorenika. Udarali su ga i rukama i nogama. Sreća, pa su stražari reagovali i zaustavili ih – govori sagovornik za beogradske medije.
Kamere snimile
Vasiljković je odbio da podnese prijavu, što je olakšalo upravi zatvora da sakrije šta se dogodilo unutar zidina Bilice, kako se ova kaznionica u Splitu zove, iako su kamere sve snimile.

Prema saznanju beogradskim medija, ni Kapetan Dragan ne želi da se informacija o ovom događaju pojavi u javnosti potvrđuju i izjave Slađane Čanković, hrvatske advokatice koja ga zastupa.

– Ono što ja znam je da mi se nije požalio. Otkako je iza rešetaka, nije imao prigovora na zatvorske uslove ili na ponašanje drugih zatvorenika – rekla je Čankovićeva za beogradske medije.

I drugi član advokatskog tima Tomislav Filaković kaže da nema saznanja o incidentu.

– U poseti sam mu bio pre deset dana i tada je baš nahvalio tretman u zatvoru. Naravno da se nekada može desiti da neka iskrica frkne između ljudi koji provode godine u zatvoru i moguće je da su se posvađali, ali nikakvih informacija o tome nemam – poručuje osiječki advokat.

– Od trenutka kada me je hrvatska policija preuzela sa aerodroma u Sidneju, pa do današnjeg dana, ne mogu reći nijednu ružnu reč za hrvatsku policiju, zatvorsko osoblje, pa čak ni za hrvatske zatvorenike s kojima sam bio u kontaktu za poslednjih 27 meseci. Osim medija, političara i sudstva, odnos prema meni je korektan – pisao je tada Kep.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *