Kapetan Dragan NA SLOBODI?!

HRVATI U PROBLEMU ZBOG KRŠENJA LJUDSKIH PRAVA Kapetan Dragan uskoro NA SLOBODI?!

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, koji je prošle godine prvostepenom presudom osuđen na 15 godina robije, sledeće nedelje trebalo bi da sazna svoju konačnu presudu!

Kapetan Dragan Vasiljković

Kapetan Dragan Vasiljković, Foto: Profimedia

Vrhovni sud Hrvatske zakazao je za 12. jun žalbeno ročište, posle koga bi trebalo da donese pravosnažnu odluku. Vasiljković će se petočlanom sudskom veću obratiti video-linkom iz zatvora. Njegov branilac, advokat Goran Cvetić, veruje da bi se Dragan mogao naći na slobodi, jer su Hrvati prekršili međunarodno pravo.

– Smatram da će mu se presuda preinačiti, odnosno smanjiti i da će biti napokon pušten na slobodu. Odbrana je bila veoma aktivna. Obavestili smo UN i državnog tužioca Australije. Garancije Hrvatske su prekršene, jer su Australiji prilikom isporučenja Dragana garantovali da će ga teretiti samo za tri krivična dela. Međutim, sudili su mu za pet dela, od kojih je za četiri osuđen. Ovo je teško kršenje kako međunarodnog prava, tako i ljudskih prava – objašnjava Cvetić, dodajući da Kep nikad neće prihvatiti nametnutu krivicu.

– Dragan nije kriv i ne želi da prizna ništa što nije uradio – zaključuje Cvetić.

Procena je da će poništiti prvostepenu presudu i proces vratiti na početak, a da će istovremeno doneti odluku da mu se ukida pritvor.

AUTOR: 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *