KARIKATURISTA KORAKS: „Ukinuo bih Vučića i ekipu oko njega“!

Nemam nikakvog kontakta sa predstavnicima vlasti. Oni uglavnom ćute, ne javljaju se. Nema reakcija ni komentara sa njihove strane.

To je istakao karikaturista Predrag Koraksić Koraksa odgovarajući juče na pitanja građana na Fejsbuk strani Danasa.

Od oko 70 pitanja i komentara koji su pristigli u prethodna dva dana, stigao je niz pohvala, a među pitanjima je bilo upravo i kako reaguju vlasti na njegovoe karikature.

“U vreme Miloševića takođe nisam znao kakve su reakcije na moje vrlo oštre karikature, tek posle 5. oktobra kada je Milutinović još bio predsednik Srbije, pozvao me je na kafu i tada sam saznao kako su oni reagovali na ovo što ja radim. Milutiović je predlagao mudrom rukovodstvu da se zakupe dve stranice Njujork Tajmsa i da se moje karikature tamo objave kako bi se dokazalo da u Srbiji postoji sloboda štampe”, dodao je Koraks.

Na pitanje o neprijatnostima i reakcijama, rekao je da ne volim da priča o tome, ali je naveo jedna događaj koji se desio na sudu kada je podneo tužbu protiv redakcije lista Ekspres koji je objavio njegovu karikaturu na kojoj je bio naslov i potpis koji na njegovim karikaturama ne postoji.

“Sudija me je pitao da li sam pitao gospodina Šešelja da li smem da ga crtam, jer karikatura je bila sa likom vlasnika zarđale kašike”, rekao je.

Povodom primedbe da bi mogao da se malo bavi i “svetskim hohštaplerima” i NATO-om, Koraks je istakao da je istu poruku svojevremeno dobio od gospodina Koštunice.

“To apsolutno nije tačno. Povremeno se bavim i takvim temama. Naravno ako su vezane sa Srbijom. Primedbe gospodina Koštunice su bile zbog toga što je on, kao što je opšte poznato, bio neobavešten”, naveo je karikaturista koji svakodnveno objavljuje karikature u listu Danas.

Jedno od pitanja bilo je i da li treba ukinuti novinare, jer su sve vesti samo ono što Aleksandar Vučić saopštava, Koraksić je naglasio da bi on “ukinuo Vučića i ekipu oko njega, a ne novinare”.

Izvor: Danas.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *