„Kasta Metaborana“-remek delo SF stripa pred srpskom čitalačkom publikom!

Vodeći srpski strip izdavač „Čarobna knjiga“ obogatila je svoju paletu izdanja pravim biserom devete umetnosti, dvotomnim SF stripskim remek-delom „Kasta Metaborana“ koja će se u prodaji naći od srede 22. maja.

Veličanstvena svemirska opera, jedno je od najznačajnijih ostvarenja francusko-belgijske tradicije stripa na prelazu dva veka.

Kad se u galaksiji sazna za postojanje epifita, antigravitacione supstance kojom raspolažu samo Kastake, mir i spokoj se okončavaju za tu porodicu i priča o Metabaronima, puna krvi, smrti i izdaje, može da počne jer će svi lešinari galaksije pokušati da preotmu njihovu tajnu.
Crpući inspiraciju iz grčkih tragedija koliko i iz tropa naučne fantastike, uz izuzetnu vizuelnu naraciju Huana Himeneza, Alehandro Žodorovski kreira delo o dinastiji savršenih ratnika koje će postati ključan sastojak njegove neverovatne literarne tvorevine – Žodoverzuma.

Dvotomna Kasta Metabarona Čarobne knjige najkompletnije je izdanje ovog serijala koje je ikad objavljeno na našim prostorima jer, kao dragoceni dodatak, sadrži novu verziju Kuće predaka, dvostruko obimniju od prethodne objavljene kod nas, i na približno 120 strana daje najvažnije informacije ne samo o Kasti Metabarona već i o Kastaki, u kojoj se otkriva predistorija ovog serijala, kao i o Oružju Metabarona, zasebnoj avanturi iz istog univerzuma. To je fascinantno dizajniran enciklopedijski priručnik o mitologiji Metabarona, tajnama, iskušenjima i strastima porodice nepobedivih ratnika, o tome ko su njihovi autori i kako su nastajale knjige iz serijala.

Čarobna knjiga je nedavno objavila i album „Kastaka“ koji zapravo predstavlja uvod u sagu o Metabaronima a u planu je i „Oružje Metaborana“ čime bi ova SF stripska epopeja bila zaokružena na zadovoljstvo velike strip populacije u Srbiji.

Inače. iz Čarobne knjige najavljuju još puno velikih strip iznenađenja u narednom periodu.

S. M. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *