KO JE OPLJAČKAO ŠEIKA IZ KATARA: Srpski „panteri“ pokrali milione?!

Srpski “pink panteri” ponovo haraju Evropom?! Na ovo sumnja italijanska policija, koja istražuje da li iza spektakularne pljačke nakita, vrednog tri i po miliona evra, s izložbe u Duždevoj palati u Veneciji stoje Srbi.

Dvojica pljačkaša ukrala su 3. januara, oko 10 sati, iz oklopnog kovčega broš od desetokaratnog dijamanta, vredan oko milion i po evra i par naušnica sa dijamantima i rubinima, vrednih oko dva miliona evra.

Pljačka se dogodila na dan zatvaranja izložbe “Treća lica Mughala i Maharaje”, a lopovi nisu imali mnogo posla. Na sigurnosnim kamerama vidi se da pljačkaš koji je ukrao dragocenosti razbija vitrinu i uzima nakit, stavlja ga u džep, a onda se u društvu saučesnika, koji ga je pokrivao, umešao među ostale posetioce.

Pljačkaši su imali minut da izađu iz palate pre nego što se ogalsio alarm, povezan sa sedištem policije u Veneciji. Pristupi zgradi bili su odmah blokirani, a posetioci nisu mogli da uđu unutra.

Kada je policija stigla, zatekla je prazne kovčege sa nakitom.

Na izložbi, koja je otvorena u septembru, moglo se videti 270 dragulja iz kolekcije šeika El Tanija, člana katarske kraljevske porodice.

U kolekciji je bilo drago kamenje, dijamanti, žad i indijski artefakti stari pet vekova.

Inspektori sumnjaju da su dva pljačkaša deo visokoorganizovane međunarodne grupe i da su im pomogli saučesnici u bekstvu. Oni su istragu usmerili u tri pravca, a na srpske staze navele su ih ranije pljačke, u kojima su dragocenosti uzete na isti način.

Bazirali su pažnju na tehniku pljačke i sumnjaju da su pljačkaši deo bande koja se bori za prevlast u Veneciji. Uporedili su snimke iz 2016. u prodavnici “Goldsmit Tokatzian” u hotelu “Cipriani”, u kojima su se dogodile dve pljačke.

U prvoj je ukraden sat vredan preko 100.000 evra. Mesec dana kasnije, na isti način, lopovi su obili staklene vitrine u kojima su se nalazili broševi, minđuše i ogrlice, vredne oko 70.000 evra.

Sumnja se da je 2016. grupa Srba, povezana sa novom bandom “Blek panteri”, tokom sajma “Vičenca Oro”, ukrala dijamante i zlato u vrednosti milion evra. Uhapšeni su dva dana kasnije, a dva saučesnika posle nekoliko meseci.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *