KO JE SUROVI UBICA SA PUMPE Usmrtio studentkinju, ROBIJAO DVA PUTA, pa ponovo uhapšen pred TRUDNOM SUPRUGOM

Miloš Srebrić Flekica (35), pljačkaš koji je pre šest dana uhapšen zbog ubistva Kristine Kaplanović (19) na benzinskoj stanici, iza sebe ima podebeo krivični dosije, saznaje „Blic“.

Kako saznajemo, Srebrić, koji je uhvaćen tri meseca posle ubistva devojke na pumpi u Malom Mokrom Lugu, već je hapšen i osuđivan zbog drugih krivičnih dela!

Prvi put Srebrić je bio osuđen zbog razbojništva na četiri godine zatvora, te je od 2008. do 2011. godine proveo u KPZ „Sremska Mitrovica“, a zatim u Okružnom zatvoru u Leskovcu.

Međutim, razbojnika ovo nije obeshrabrilo, naprotiv. Čim je izašao iz zatvora, nastavio je po starom. Prva na meti bila mu je prodavnica, a u pljačku je krenuo noseći oružje.

Na sličan način, kako će nekoliko godina kasnije pokušati da opljačka pumpu i ubije nesrećnu studentkinju, Srebrić je uleteo u prodavnicu u Beogradu i uz pretnju nožem zatražio novac od prodavačice. Ubrzo zatim je uhapšen, a za ovo krivično delo osuđen je na tri godine i šest meseci zatvora, u šta mu je uračunat pritvor. U KPZ „Zabela“ on je bio od 2015. do 2016. godine, a izašao je pre isteka kazne.

Svega nekoliko meseci pošto je odslužio i ovu kaznu, Srebrić je počinio i stravičan zločin zbog koga ga je tražila čitava Srbija.

On je 25. maja, prilikom pljačke benzinske stanice u Malom Mokrom Lugu, pucnjem iz pištolja ubio studentkinju Kristinu Kaplanović.

Dok je devojka sa kolegama bila na pauzi ispred benzinske stanice, istrčao je iz šumarka i pištolj koji je nosio uperio u Kristinu i njene kolege. Naredio im je da uđu i daju mu novac iz kase. Preko lica je imao maramu kako bi prikrio beleg koji ima od rođenja.

Bez pogovora troje radnika je pošlo prema kasi, ali kada je pljačkaš gurnuo jednog radnika, pištolj je opalio i metak je pogodio nesrećnu Kristinu u glavu. Pljačkaš je panično pobegao u šumu bez plena, koji je bio svega oko 10.000 dinara.

Operativnim radom policije Srebrić je uhapšen dva meseca kasnije, ove srede, u svom stanu u Beogradu.

Kako je „Blic“ pisao, njega je odao policijski doušnik, koji je policiju uputio na potencijalnog ubicu nesrećne studentkinje. Srebrić je ubrzo sproveden na saslušanje, a neposredno nakon privođenja on nije imao status osumnjičenog. Odluka o hapšenju, koju je doneo nadležni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu, doneta je tek nakon celodnevnog ispitivanja privedenog. Iako je negirao zločin, Srebrić je protiv sebe imao svedoke koji su ga prepoznali kao egzekutora uprkos tome što je bio maskiran. Osim svedoka, njega je odalo i to što je pao na poligrafskom testiranju. Srebriću je određen pritvor do 30 dana, a od hapšenja se nalazi u prijemnom odeljenju Centralnog zatvora u Beogradu.

Srebrića nije držalo mesto. Često je menjao adrese stanovanja po Beogradu, a na poslednjoj gde je uhapšen živeo je svega nekoliko meseci. Pre šest dana uhapšen je u stanu u kome je živeo sa suprugom koja je inače u drugom stanju.

Izvor: Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *