Koliko je potrebno da sačekate da seks sa novim partnerom bude PRAVA STVAR?

Koliko ste puta sa prijateljicom komentarisali: Stvarno mi se sviđa nov dečko. Možemo da pričamo o svemu, divno se ljubil, ali sinoć, kada smo imali seks… Nije bilo tako divno.

Očekujemo da seks sa novim partnerom odmah bude dobar, fenomenalam. To je nametanjem medija postalo standard – kaže Ket Van Kirk, licencirani porodični, bračni i seksualni terapeut.

– Sasvim je moguće da već prvi seks bude odličan, ali to nije norma.

Samim tim se nameće pitanje koliko treba da sačekamo da bismo osetili željeni vatromet. Stiven Snajder, seksualni terapeut, kaže da sve zavisi. Seks sa novom osobom je istraživanje, a prvo zajedničko iskustvo samo je jedan korak u moru novih seksualnih mogućnosti. U početku veze, sve je još uvek upoznavanje.

Privlačnost prema novoj osobi za svakoga je drugačija. Ali sve treba gledati emotivnim merama. Zapitajte se da li zamišljate da se mazite goli sa svojim novim partnerom. Ako je odgovor da ili pak možda, treba tom odnosu dati šansu. Ali ako nema takvih želja, možda je bolje da raskinete, smatra Snajder. Ako i dalje želite da pokušavate, i to je u redu. Ali ako osećate da forsirate nešto što ne postoji, tu secite.

Prve odnose sa novim partnerom ne shvatajte previše ozbiljno, savetuju stručnjaci.

– Većina seksualnih susreta u prvom periodu bar malo je neugodna. Ako to negirate, neprijatnost je samo veća – kaže Van Krik. – Ali prihvatite to i smejte se. Ne morate da se stresirate ako je situacija ne baš poznata. I budite uz svog partnera. Fokusirajte se samo na taj trenutak, ne razmišljajuči mnogo unapred, ali ni o lošem prethodnom iskustvu. Nastavite priču rasterećeni.

Važno je i da razgovarate s partnerom. Ćutanjem nećete obezbediti buduću vreo seks. Ako vam je potrebna posebna stimulacija vagine ili klitorisa, kažite svom partneru.

I konačno, ne jurite samo za vrelim seksom. To često i nije parametar uvek prisutan u čvrstim vezama. Razmišljajte da je dobro i to da je vaš odnos topao. Bez obzira na vrelinu, potrudite se da vam u krevetu oboma bude lepo.

Izvor: Žena blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *