Koliko ti Đilase džipova i luksuznih automobila imaš?!

Sinoć oko 23 sati odigrala se prava drama ispred restorana „Pjaca“ u Beogradu.

Naime, kako saznajemo, u restoran su se dovezli lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas, član opštinskog veća na Starom gradu Branko Miljuš i Generalni sekretar Stranke slobode i pravde Vuk Vučurović.

To ne bi bilo ništa čudno, da nisu džip kojim su se dovezli parkirali na nedozvoljenom mestu, tačno preko puta restorana u Ulici cara Nikolaja. Tako su besnim automobilom blokirali ulaz u stambenu zgradu.

Nezadovoljni stanari prijavili su da je neko vozilo blokiralo njihov ulaz, saznaje „Alo!“.

Na lice mesta izašla je ekipa Komunalne policije i „Parking servisa“, a tada je počela drama.

Kada su videli da se radnici „Parkig servisa“ spremaju da im odnesu automobil, iz restorana su istrčali Vuk Vučurević i Branko Miljuš, i počeli da se raspravljaju sa organima reda.

Odgovornost za vožnju preuzeo je Vučurević.

Inače, Đilas je poznat i po skupocenom voznom parku na kojem bi mu mnogi pozavideli. Istim se mogu pohvaliti i njegovi saradnici.

Međutim, kako saznajemo, zvanični vlasnik luksuznih automobila u kojima se voze Dragan Đilas i njegovi saradici je „Rent a car“. Na taj način mnogi uspešno izbegavaju plaćanje poreza.

  • Ukoliko se vozilo uveze na ime rent a car agencije ne plaća se carina i porez. Na taj način uštedi se 15 do 20 hiljada evra po automobilu. Sve je to novac koji bi išao državi – kaže naš izvor i dodaje:
  • Agencija za Rent a car uveze auto sa privatnim parama, ne plati carinu ili porez, formalno vodi automobil na placu kao da nije iznajmljen a vlasnici ih voze po gradu. I još povećavaju troškove na svojim firmama i smanjuju dobit, odnosno porez – ističe.

Kako saznajemo, u ovom slučaju, vlasnik agencije koja iznajmljuje automobile Draganu Đilasu i njegovim saradnicima je Nenad Gojković.

Ovo nije prvi ovakav incident. Dragan Đilas bio je akter nepropisnog parkiranja i prošle godine, kada je sa devojkom izašao iz luksuznog vozila, a džip ostavio na mestu na kojem je parking zabranjen.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *