Kolinda blokira Srbiju!

Srbija bi do kraja juna i završetka rumunskog predsedavanja EU možda mogla da otvori samo jedno pregovaračko poglavlje, pišu „Večenje novosti“, pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore u Briselu.

To bi trebalo da bude poglavlje 9, koje se odnosi na finansijske usluge, ali, kako navodi beogradski dnevnik, ni oko njega nije postignuta konačna saglasnost među državama članicama.

List navodi da, takođe, postoji opcija da Beograd narednih nedelja ne otvori nijedno poglavlje, odnosno da se u junu uopšte i ne zakaže međuvladina konferencija Srbije i EU.

Ovakav „hladan tuš“ za evropske integracije Srbije već duže vremena nezvanično nagoveštava iz Brisela, kako zbog unutrašnjih problema unutar same EU, tako i zbog pokušaja da se izvrši dodatni pritisak na Beograd u procesu rešavanja kosovskog pitanja.

Usporen ritam evropskih integracija Srbije posebno diktiraju pojedine države članice, poput Hrvatske, ali i podozrenje pokazuju i baltičkih zemalja kojima smetaju bliski odnosi Beograda i Moskve.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *