KOMANDANT američke avijacije ubijao Srbe, oboren iznad Šapca!

VAŠINGTONU SMETA PREDAVANJE SRPSKOG GENERALA, ALI NE I KOMANDOVANJE NATO AGRESORA

 

KOMANDANT američke avijacije ubijao Srbe, oboren iznad Šapca!

 

 

NATO jastreb Dejvid Goldfejn koji je 2 maja 1999. oboren nad Mačvom postavljen u julu ove godine za komandata vazduhoplovnih snaga SAD!

 

Obaranje i katapultiranje u srcu Mačve je jako teško podneo jer nije verovao da mu se to može desiti od “slabe i neuke” srpske vojske pa je kako su tada prenosili američki mediji bio u vojnoj NATO bazi u Avijanu najglasniji među vojnicima da se sa vazdušne pređe na kopnenu invaziju i da se Srbija bukvalno preko noći zgazi!

 

 

Možda ne bi toliko, ni za Srbe, čudno i nezamislivo bilo da još jedan jastreb bude na čelu dela američke vojske. Da se taj jastreb zvani Dejvid Goldfejn nije 1999. godine nalazio za upravljačem NATO aviona koji je sejao smrt po Srbiji i tadašnjoj Saveznoj republici Jugoslaviji!

 

Ne prođe gotovo nijedan dan, a da neki zvaničnik Vašingtona ne zameri Srbiji zbog jednog predavanja koje je general Vladimir Lazarević održao na Vojnoj akademiji. Najglasniji je u svemu tome njegova ekselencija američki ambasador u Beogradu Kajl Skot, koga neki proevropski i drugosrbijanski mediji uporno izgovaraju i pišu kao Skat al eto Srbima je on ipak nekako više Skot, koji je otvoreno izjavio “da je u SAD nezamislivo da osoba osuđena za ratne zločine drži predavanje budućim vojnicima”.

Možda je njegovoj ekselenciji Skotu nezmislivo da general Lazarević svojim ogromnim vojničkim znanjem i iskustvom kojim je na Kosmetu tokom NATO agresije branio svoju otadžbinu i spasao živote mnogih srpskih vojnika, savetuje i uči buduće najviše oficire Srbije. Ali mu nije nazimislivo da jedan Dejvid Goldfejn postane glavnokomandujući američkih vazduhoplovnih snaga. Možda ne bi toliko, ni za Srbe, čudno i nezamislivo bilo da još jedan jastreb bude na čelu dela američke vojske. Da se taj jastreb zvani Dejvid Goldfejn nije 1999. godine nalazio za upravljačem NATO aviona koji je sejao smrt po Srbiji i tadašnjoj Saveznoj republici Jugoslaviji!

Dana 2. maja 1999. tada četrdesetogodišnji pilot NATO alijanse potpukovnik Dejvid Goldfejn nalazio se u pilotskoj kabini aviona F16 iznad Šapca kada je od strane protivvazdušne odbrane Vojske Jugoslavije oboren. Goldfej se katapultirao i tako sačuvao živu glavu.

Obaranje i katapultiranje u srcu Mačve je jako teško podneo jer nije verovao da mu se to može desiti od “slabe i neuke” srpske vojske. Pa je, kako su tada prenosili američki mediji, bio u vojnoj NATO bazi u Avijanu najglasniji među vojnicima da se sa vazdušne pređe na kopnenu invaziju i da se Srbija bukvalno preko noći zgazi! Do kopnene invazije ipak nije došlo, došao je Ahtisari u Beograd i doneo ultimatum čime je bombardovanje okončano, a Srbija ostala bez svoje pokrajine i vekovnog dela teritorije – Kosova i Metohije.

Ipak, Pentagon i Vašington nisu zaboravili “hrabrost i borbenu gotovost” potpukovnika Goldfejna pa je on ubrzo dogurao do čina generala, a u julu ove godine američki predsednik Donald Tramp (isti onaj kome su neke naše dnevne novine skandirale “Trampe – Srbine”) imenovao ga je za glavnokomandujućeg vazduhoplovnih snaga SAD. I pored najbolje volje u duhu dobrih odnosa sa Vašingtonom, teško je zamisliti da naša zemlja može imati saveznika u čoveku koji je pre 18 godina leteo iznad Srbije sa namerom da ubija srpske građane, poput neke video igrice, i pritom još bio vojnički poražen i oboren što je sramota za svakoga vojnog pilota i to se ne zaboravlja do kraja života.

Naravno da Amerika i njen predsednik imaju prava da u vojni vrh izaberu one ljude za koje smatraju da to zaslužuju i u to niko nema prava da im se meša. Ali zašto se onda američka adinistracija i njen ambasador u Beogradu mešaju našoj vladi i vojnom vrhu oko toga koji će srpski general predavati pitomcima na srpskoj vojnoj akademiji. Da li je ambasador Srbije u Vašingtonu regaovao i kritikovao Trampa zbog izbora Goldfejna koji je bombardovao Srbiju i naš narod? Nije, i u redu je što nije ali ako se srpski ambasador nije protivio postavljenju generala koji je vršio agresiju na Srbiju sa kojim onda se pravom Skot buni i protestvuje što srpski general koji je branio srpski narod drži predavanje srpskoj vojsci?

U prirodi vlada zakon jačeg, tako je oduvek bilo i biće. Ali pred sile postoji i neka viša, nebeska pravda. Srbi su nažalost kroz vekove svoje istorije često tražili sud te nebeske pravde, ali zato danas svakome možemo da pogledamo u oči bez obzira koliko te oči prekoputa nas bile krvničke i počivale na zakonu kolta i Divljeg Zapada…

Srećko Milovanović

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *