KOMANDANT BONDSTILA Dučić: Najveći problemi na Kosovu su korupcija i kriminal!

Komandant vojne baze Bondstil američki pukovnik srpskog porekla, Nik Dučić, ocenio je da je situacija na Kosovu mirna i stabilna i da vojnici Kfora čine sve da obezbede sigurno okruženje i slobodu kretanja za žitelje KiM.

„Bezbednosna situacija u mojoj zoni je mrina i stabilna. Po mom mišljenju, najveći problemi sa kojima se suočava Kosovo, a na šta ukazuju i nedavni izveštaji Evropske komisije, jesu korupcija i organizovani kriminal“, rekao je Dučić za „Večernje novosti“.

Jer, kako dodaje, uz istinsku debatu i dijalog, za politička pitanja sigurno postoji rešenje.

Upitan da li je svestan problema s kojim se suočava srpski narod i da li ima kontakte sa običnim ljudima na terenu, Dučić odgovara potvrdno i dodaje da sa Srbima posebno kontaktira nakon crkvene službe.

Oni mu, kaže, bez obzira na uzrast iznose probleme sa kojima se suočavaju.

Kaže i da su njegovi najjači utisci na Kosovu dvostruki.

„Prvi je istorijski i religiozni značaj Kosova, a potom i želja da se reše hitna pitanja, kako bi se stvorile bolje ekonomske i obrazovne mogućnosti“, navodi Dučić.

Nedavno je bio prvi put u Pećkoj patrijaršiji koja ga je, kako kaže, očarala i na njega ostavila izuzetno jak utisak za ceo život.

Kaže da se sreo sa srpskim političarima, gradonačelnicima i običnim ljudima ali i sa kolegama u Vojsci Srbije.

Takođe navodi da se raduje što će u bliskoj budućnosti prvi put posetiti i centralnu Srbiju, gde će se još jednom sastati sa predstavnicima Vojske Srbije.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *