KONAČNO ISTINA O UBISTVU GARDISTA: Razoružali ih pa ih IZREŠETALI!

Zvanična verzija smrti vojnika u skladištu „Karaš“ na Topčideru pada u vodu! Veštačenje pokazuje da je gardiste ubila treća osoba!

Dopuna forenzičkog nalaza u „slučaju Topčider“ nepobitno pokazuje da je vojnike Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića razoružala i ubila treća osoba! Ovim je još jednom pobijena zvanična verzija vojnih istražnih organa, po kojoj je vojnik Jakovljević ubio kolegu Milovanovića, a potom izvršio samoubistvo.

Dopunom nalaza Centra za forenzička ispitivanja u Novom Sadu iz decembra 2016, koji je radio 3D forenzičku analizu, odgovoreno je na pitanja i dileme o zaglavljivanju metka u pušci pokojnog Milovanovića i o čauri broj 23, koja je pogodila Jakovljevića. Odgovori ukazuju na to da su vojnici ubijeni.

Nenad Šipka, direktor Centra, kaže da njihova rekonstrukcija „matematički, naučno, stručno i pravno pokazuje da je vojnike ubila treća osoba“.- Položaj čaure označene kao trag broj 23 ukazuje da ona nije mogla dospeti na mesto na kome je nađena da je vojnik Jakovljević pucao u sebe kratkim rafalom. Ona je mogla da dospe na tu poziciju jedino ako je treća osoba ispalila projektil. Takođe, barutne čestice nađene na Jakovljevićevoj uniformi ukazuju na to da je u njega pucano sa udaljenosti od 10 centimetara do jednog metra – kaže Šipka.

Dopunski nalaz se bavio i do sada neobjavljivanim tragovima nađenim oko tela pokojnog gardiste Dražena Milovanovića, a Šipka objašnjava da se može zaključiti da je treća osoba inscenirala čaure koje su nađene oko tela.Prema zvaničnoj rekonstrukciji vojne istrage, Milovanović uzima pušku koja je pored njega i kratkim rafalima puca u vazduh, dozivajući u pomoć, sve dok puška ne zakoči i dok se čaura ne zaglavi u cevi, posle čega ispušta pušku iz ruku. Puška je nameštena za pojedinačnu paljbu.Šipka postavlja pitanje kako je onda moguće da je Milovanović prethodno iz puške pucao rafalnom paljbom.

– Puška je zatečena sa čaurom u cevi i metkom u okviru puške. Pored Milovanovićevog tela nađena su dva okvira – jedan sa 30 metaka, jedan sa 15. Prema navedenom, vojnik Milovanović puca kratkim rafalima i ispaljuje 13 metaka, vadi okvir sa 17 metaka, vadi dva metka iz tog okvira i prebacuje ih u prazan okvir, vraća u pušku okvir sa dva metka, ispaljuje jedan metak iz okvira, čaura mu se zaglavljuje, vraća regulator paljbe na pojedinačno i ispušta pušku. I to sve radi smrtno ranjen. To je nemoguće – tvrdi Šipka i dodaje da je Milovanović pogođen u kičmu i ruku i da sa takvim povredama nije mogao ni da puca, ni da menja okvire.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *