Konsultacije u toku: Šešelj poslao sina kod Vučića, Dačić poveo Palmu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavlja danas konsultacije sa predstavnicima izbornih lista o kandidatu za predsednika Vlade Srbije.

Svi sastanci se održavaju u zgradi Predsedništva, na Andrićevom vencu broj 1, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Delegacija koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, predvođena šefom poslaničke grupe SNS-a Aleksandrom Martinovićem, stigla je nešto pre 9 h u Predsedništvo Srbije na prvi zakazan razgovor.

Delegaciju koalicije SNS-a čine i predsednik partije Ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić, Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljaljić, predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin i potredsednica SNS-a Marija Obradović.

Zatim su u 10 h na razgovor stigli predsednik SPS Ivica Dačić i JS Dragan Marković.

Potom je stigla delegacija Srpske radikalne stranke (SRS) oko 11 h.

Na konsultacije su u ime SRS-a došli Aleksandar Šešelj, sin lidera radikala Vojislava Šešelja, i poslanik te stranke Milovan Bojić.

Redosled konsultacija:

11.00 – Izborna lista: DR VOJISLAV ŠEŠELj – SRPSKA RADIKALNA STRANKA

15.00 – Izborna lista: ZA PRAVEDNU SRBIJU – DEMOKRATSKA STRANKA (NOVA, DSHV, Z ZS)

16.00 – Izborna lista: DOSTA JE BILO – SAŠA RADULOVIĆ

17.00 – Izborna lista: DVERI – DEMOKRATSKA STRANKA SRBIJE – SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ – BOŠKO OBRADOVIĆ

18.00 – Izborna lista: BORIS TADIĆ, ČEDOMIR JOVANOVIĆ – SAVEZ ZA BOLJU SRBIJU – Liberalnodemokratska partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Socijaldemokratska stranka.

Predsednik Vučić je u subotu u Kranju rekao da će ime mandatara saopštiti posle povratka iz glavnog grada Kazahstana Astane, gde će, kako je planirano, boraviti od 8. do 10. juna, odnosno, kako je ranije najavio, ići će se u Skupštinu Srbije između 12. i 18. juna.

Vučić je 30. maja kazao da ima u vidu tri kandidata za svog naslednika na mestu premijera. „Jedna opcija je neko iz SNS. Jedna opcija je SPS, odnosno Ivica Dačić. Sa njima smo izgradili dobre odnose poverenja. Zahvalan sam im na podršci. I može da bude neko ko nije član nijedne stranke. I, u tom smislu, imam tri kandidata u glavi“, rekao je Vučić na TV Pink.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *