KRAJ:Rusi ubili kosovskog kasapina!

Grčki list „Pro njuz“ tvrdi da je jedan od vođa terorističke organizacije ID s Kosova Lavdrim Muhadžeri ubijen tokom akcije vazdušnih snaga Rusije i Sirije.

Sputnjik, koji je preneo ovu vest, podseća da su mediji ranije nekoliko puta objavljivali vest o likvidaciji Muhadžerija, poznatijeg kao Abu Abdulah el Kosovi ili „kasapin“.

Podseća se i da je on postao poznat 2014. godine zbog propagandnih snimaka na kojima se vidi kako odrubljuje glave hrišćanima, šiitima i alavitima. Državni sekretar SAD Džon Keri je 2014. godine stavio Muhadžerija na spisak terorista.
On se vratio u Siriju u maju nakon četvoromesečnog putovanja po Albaniji i Kosovu, navodi se u saopštenju.

Grčki list sada piše da je terorista ubijen tokom zajedničke operacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i sirijske jedinice „Tigar“ u Idlibu početkom juna. Tokom operacije ubijeno je i šest od njegovih 20 ličnih telohranitelja.

„Čim je objavljena vest o njegovoj smrti, ministar saobraćaja kosovske pseudo-države Lufti Zarku posetio je porodicu terorističkog vođe u Kačaniku i izrazio saučešće.

Predstavnik islamske verske zajednice u Kačaniku Florim Neziraj je takođe izrazio žaljenje povodom smrti „muslimanskog borca“. „Naziraj je u džamiji objavio vest o smrti Muhadžerija u Siriji, a zatim je otišao da njegovoj porodici izrazi saučešće“, piše list.

b92.net
Foto: TV1 HD/youtube printscreen, Islam Peace/youtube printscreen

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *