KRATAK FITILJ: Braća Jokić tuku koga stignu!

Porodična svađa u kojoj je Strahinja (37) pre nedelju dana navodno davio suprugu Mariju i sprečavao je da dozove pomoć samo je poslednji u nizu „prekida filma“ sa braćom Jokić kao glavnim akterima. I dok se najpoznatiji Nikola (24) uglavnom pokoška na parketu i prođe sa tehničkom ili isključujućom greškom, njegova braća su uvek na ivici da pređu zakonsku granicu zbog pretnji sudijama, protivničkim igračima i navijačima.

Jokarin poslednji ispadi bili su na Mundobasketu, gde se na meču protiv Italije zakačio sa Danijelom Heketom, kojeg je hteo da bije, pa je sudija obojici pokazao po nesportsku grešku.

Samo četiri dana kasnije protiv Španije, posle jednog duela sa Markom Gasolom, dobio je ličnu grešku, a onda je ušao u raspravu sa sudijama koje su ga isključile.

Dugačak jezik koštao ga je i tokom minule NBA sezone. Centar Nagetsa je više puta isključen zbog rasprava sa sudijama, a najžustriju je imao u aprilu protiv Vašingtona kada se zaleteo na arbitra. Isto mu se desilo i zimus protiv LA Klipersa, a čak je morao da ga smiruje trener Denvera Majkl Meloun.

Ništa duži fitilj nemaju ni njegova starija braća. Na istom susretu protiv „vizardsa“, na kojem je Nikola isključen, Strahinja i Nemanja (34) sa samo nekoliko metara razdaljine su verbalno napali košarkaše iz prestonice SAD Bobija Portisa i Džordan Mekrea dok su ulazili u tunel koji vodi ka svlačionicama.

Problematični Strahinja je u martu protiv Indijane, kada je Nikola takođe ranije završio susret, izbliza vikao prema sudiji Toniju Bradersu i, sudeći po gestikulaciji i čitanju sa usana, nije mu uputio lepe reči. S druge strane, srednji brat Nemanja je, osim zajedno sa prvencem u porodici Jokić, sam napravio skandal i na Mundobasketu u Kini. Prvo se sukobio sa domaćim novinarima koji su spopadali Nikolu za izjave, a onda urlao na tribinama i psovao sudije na meču protiv Španije kada je Jokić isključen.

Izvor: Republika.rs

Foto: Starsport

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *