„KUKU MENI, SRBIJO“: Evo šta je patrijarh Pavle uradio kad je saznao da je Sloba MRTAV! Isplivala najstrože čuvana tajna!

Đuro Zagorac u knjizi „Slobodan Milošević – lične, političke i sudske drame“ opisuje momenat smrti Slobodana Miloševića i reakcije u Srbiji. Po prvi put imamo priliku da čujemo kako je reagovao patrijarh Pavle na tu vest.

Srbija se, na vest o smrti Miloševića iznenadila i istovremeno zbunila. A toliko halabuke, uz suze i anateme, obaranja, hapšenja, suđenja… I sad, on se vraća. Nema kazne, nema krivičnog dela. Svako je nvein nalaže pravo – dok se ne osudi. Socijalisti su želeli da večno počiva u Aleji velikana, kao prvi na izborima izabrani predsednik Srbije i treće Jugoslavije.

  • Kakav Beograd, kakve Aleje i počasti, tu nema mesta za diktatora, zar da on počiva pored Zorana Đinđića, uzvraćali su protivnici, uz zvižduke i protestne rekvizite, ali i zabrane.

  • Ohladite malo, pozivali su iz Moskve Miloševićeva supruga i sin Marko – oni će ga sahraniti u Moskvi da „tamo odmori dok se Srbija ne vrati sebi“.
  • Neka Miloševića sahrane oni kojima smo ga i predali „bez reversa“, tamo i gde je umro, kao najbolje rešenje nudili su pravnici humanisti.
  • Srbi su se međusobno nadmetali, a Srbija ružila pred svetom. Kuku meni Srbijo, uzviknuo je, govorilo se, oboleli patrijarh Pavle.
  • Patrijarh je poručio da očekuje od državnih organa i naroda da budu na visini svoje odgovornosti pred Bogom, istorijom i tragičnim krajem Miloševićevog zemnog života.

„Kuku meni, Srbijo“, uzviknuo je, govorilo se, oboleli patrijarh Pavle.

Milošević je na kraju sahranjen u dvorištu porodične kuće u Požarevcu.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *