LEKIĆ OD NOVINARA traži pare da plati sud!

Afera razotkriva! Bruka i sramota predsednika nezavisnog udruženja novinara Srbije

LEKIĆ OD NOVINARA

traži pare da plati sud!

 

Bolje je da odgovore javnosti gde je 1.189.616 evra i 289.484 evra, na čijim računima je taj novac koji su dobili od Fonda EU za podršku medijima

Nezavisno udruženja novinara Srbije preko regionalnih projekata dobilo još 1.189.616 evra, a nije poznato gde je taj novac i šta je sa njim urađeno, pa sada Lekić od članova, odnosno novinara traži pare

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Slaviša Lekić traži od članova tog udruženja pare. Umesto da on, odnosno Nezavisno udruženje novinara Srbije pomaže novinare na sve načine pa i finansijski, Slaviša Lekić od novinara traži da mu uplate pare i to za plaćanje njegovih sudskih troškova.

– Apsurdno je da predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Slaviša Lekić traži pare od članova udruženja, odnosno novirnara koji jedva sklapaju kraj sa krajem od svojih plata. Umesto da on njima pomaže na sve načine i štiti ih on im traži novac, to je čist bezobrazluk. Kada sam dobio imeil u kome me poziva da ja kao novinar i član NUNS-a uplatim njima pare ostao sam u šoku , kaže sagovornik Afere inače jedan od poznatijih opozicionih novinara u Srbiji.

U spornoj poruci u kojoj Slaviša Lekić, bez trunke srama i blama, poziva članove udruženja, građane, nevladine organizacije i preduzeća da mu uplate novac, navodi se i to da mu je novac potreban za plaćanje duga  od 650.000 koje Nezavisno udruženje novinara Srbije  ima prema sudu.

U toj poruci do detalja je opisano na koji način novinari, odnosno članovi Nezavisnog udruženja novinara Srbije mogu uplatiti novac, a za to su navedena dva računa,  devizni i dinarski.

Sramni potez Slaviše Lekća da od svojih članova, odnosno novinara kojima bi on trebao da pomaže traži novac dodatno je bruka i sramota ako se uzme u obzir to da je od 7.503.316 evra, koliko je Fond EU za podršku medijima od 2007. do 2015. godine direktno isplatio srpskim partnerima, najviše dobio NUNS.

Nezavisno udruženja novinara Srbije preko regionalnih projekata dobilo još 1.189.616 evra, a nije poznato gde je taj novac i šta je sa njim urađeno, pa sada Lekić od članova, odnosno novinara traži pare.

– NUNS je preko regionalnih projekata dobio 1.189.616 evra, a direktno 289.484 evra, a sada od nas novinara traže pare za plaćanje sudksih troškova, pritom traže novac kao da skupljaju nedaj bože za neko bolesno dete. Bolje je da odgovore javnosti gde je 1.189.616 evra i 289.484 evra, na čijim računima je taj novac,  kaže naš sagovornik.

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Slaviša Lekić, zaslepljen mržnom prema Aleksandru Vučiću i SNS, pre ovog skandala, odnosno pozivanja novinara da mu uplate novac kako bi platio sudske troškove, iznosio je niz šokirajućih uvreda na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića i političare iz SNS.

Podsetimo, Lekić je odmah po objavljivanju vesti o atentatu na Ivanovića, na Tviteru bez ikakvih dokaza počeo da optužuje vlast u Srbiji i predsednika Aleksandra Vučića za taj gnusni zločin. Lekić, je takođe vređao mrtvog oca poslanika SNS Aleksandra Martinovića.

S.R.

 

Antrfile

NUNS nezavistan do ku.ca!

Inače, o tome koliko je Neazvisno udruženje novinara Srbije zaista nezavisno govori podatak da je podpredsednik ovog udruženja Željko Bodrožić bio najavljen kao govornik na tribini Saše Jankovića.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *