LEPA LUKIĆ: Umreću ako prestanem da pevam!

Lepa Lukić progovorila o bolnim temama: Brat me je šamarao zbog pevanja!


Kraljica narodne muzike priznaje da bi se rado vratila u vreme kada je bila siromašna jer je tada bila najsrećnija

“Ja volim samo obične ljude, nikada nisam bila u vezi sa budžovanom“


Lepa Lukić, Kraljica narodne muzike otvorila je dušu u emisiji “Glamur“ na TV Hepi gde je ispričala detalje iz pedeset godina bogate karijere o kojima do sada nije nigde pričala.
Ona je voditelju Urošu Božiću dala tu ekskluzivu da u četrdeset minuta trajanja emisije ispriča svoju ispovest i progovori o stvarima o kojima je godinama ćutala.
Lepa je već na samom početku priznala da nikada nije bila svesna da će postati tolika veličina, te da je zbog želje za pevanjem dobijala batine od brata:
– Nikada nisam bila svesna da ću postati ovo što sam danas. Više puta je meni moja pokojna majka, kada smo sedele same i pile kafu govorila “Bože Lepava, da li si sanjala da ćeš ovo da postigneš?“, ja kažem “Majko, nisam ni u snu“.


Svi su mi branili, majka nije, ali ona je morala da sluša sina, jedinu mušku glavu u kući. On mi nije dao da pevam. On je mislio da ću ja pevati po nekim prčvarnicama, pijanci će da me drpaju, počeću da pijem…Mislio je da ću biti skitnica. Dobijala sam šamare od brata. Dobijem šamara, ali opet idem na audicije i bivam primljena – bila je iskrena Lepa, koja je uspela da snimi pesmu “Od izvora dva putića“ tek kada je on otišao u vojsku. Kupila mu je odelo i poslala mu tamo gde je služio vojsku. Bio je oduševljen jer je sestra postala zvezda u međuvremenu. 
Voditelj Uroš Božić potom je pitao Lepu šta su joj sve nudili bogati udvarači da bi bila sa njima u vreme njene ogromne popularnosti, na šta je ona rekla:
– Pa nudili su mi čak da mi prepišu i kuće i sve da mi daju, ali da ne pevam više, da budem samo njihova. Ja to nikada nisam htela da prihvatim, jer ja volim da je partner lep, a da bude pre siromah nego bogat. Ja volim samo obične ljude, nikada nisam bila u vezi sa budžovanom. Momke nisam upoznavala po kafićima, više na turnejama. Jednog sam upoznala čak u Australiji i bila sam sa njim pet godina. Bila sam  verna muškarcima, ne volim da varam, ali kad prevarim, idem dalje. Bio je jedan jako bogat u Minenu, ali meni se nije sviđao. Ja sam probala, ali nije išlo sa moje strane. Hteo je sve da mi da. Ma ceo Minhen da mi je dao, ne bih ostala sa njim – kaže Lepa, koja iza sebe ima tri braka.
Sa prvim većim parama od nastupa skućila je svoje i pobrinula se da imaju sve što tada nisu imali.
– Kada sam zaradila prve pare, ja sam obukla svoju majku. Pa sam onda ocu koji je poginuo kada sam ja imala dve i po godine, njemu sam podigla spomenik. Posle tridese godina sam mi podigla večnu kuću. Toliko sam plakala kada sam mu podizala spomenik. Plakala sam za nekim mojim ocem, nisam ga upamtila, ali sam na slici videla da sam ista on. Tada sam napredovali, nismo više bili siromašni, ali ja bih se pre vratila u vreme kada sam bila siromašna. Tada sam bila srećnija žena. Kada imaš sve, ne znaš šta hoćeš – kaže Lepava, a onda su se voditelj i ona dotakli teme o kockanju, o kome Kraljica baš i ne voli mnogo da priča, i ne može da sakrije bes kada je neko čačne na taj račun:


– Neka me prozivaju, što da ne trošim? Ja pomažem i familiju. Ja idem da se zabavljam. Što da ne? Ne može Lepa Lukić samo da peva i da spava. Meni je dosadno. Samo pevaj, spavaj i kad ustaneš, ne znaš gde ćeš od sebe. Tražim negde da se zabavim. Neću da idem u kafić da se zabavim i da đuskam tamo. Mene narod razume. Ja imam svoja primanja. Ne varam nikoga. Nisam vaćaroš, imam primanja i svoju profesiju. Ja se samo bojim da li će ostati 1.000 evra kada umrem koliko sam široke ruke. Nisam luda da ostanem bez kuće, imam deo para sa kojim mogu da se igram. Imam četvorosban stan, mogu da se obadam po njemu. Šta će mi toliko. Idem do linije do koje sme da se ide.
Kraljica narodne izričita je u svojoj nameri da nikada ne prestane da se bavi pevanjem:
– Nema situacija u kojoj sam pomišljala da se povučem. Mislim da kada bih se povukla sa scene, da bih za mesec dana propala. Ja ću pevati dok mogu da bauljam, ima da sedim sa dva štapa i da sedim. Mene narod voli jer me slava nije opila. Napravila sam čudo na estradi. Imam zlatne ploće pedeset i pet godina. Pevaju mladi, ali uzimaju mene, jer bez mene se ne može – bila je iskrena Lepa.ATF
Silvana i ja smo bile najbolje prijateljice!

Iako nikada nije imala problema sa sedmom silom, mrzela je to što su nju i pokojnu Silvanu Armenulić stalno svađali:
– Smetalo mi je što su izmišljali. Ništa više. Pisali su da ne govorim sa Silvanom Armenulić, a nas dve bile najbolje prijateljice. Nikada nisu pisali da ne znam da pevam, to bi mi smetalo, jer znam da pevam. Ostalo me nije pogađalo. 

Goran DoljančevićLepa: Sve pevačice su dva mesta iza mene!

Lepa priznaje da ceni mnoge koleginice, ali da i one nju poštuju i stavljaju je na pijedestal.
– Lepa Brena se pojavila u zenitu moje slave. Bila sam joj gost tri meseca po Nemačkoj, pa sam bila u Domu sindikata gošća kada je imala deset koncerata svako veče. Poštujem Brenu, ona zna da peva, ona je šoumenka, i ja to podržavam. Tu je i Ana Bekuta, Zorica Brunclik, Merima Njegomir, pa i Zorica Marković, Snežana Đurišić…One kažu, da su dva mesta posle mene – kaže Lepa koju je narod prozvao kraljicom narodne muzike.

ATF
Daje bogatstvo na perike i krpice!

Lepa Lukić bila je iskrena i rekla je kako obožava da menja perike, garderobu, šminku i dobre parfeme:
– Ja tamanim moje pare, ja kupujem garderobu, ne znam više ni gde ću da je stavljam, ne volim da se pojavljujem u istim stvarima, volim da kupujem šminku, menjam perike, crne plave. Sve mi stoji, imam pogodnu glavu za to. Nekada ranije, odem za Minhen i zaradim 10.000 maraka i potrošim ih na perike i krpice. Sve sam htela sebi da priuštim dok su pljuštale pare. Nemam decu, ne nosim ništa u grob. Živim život kako ja hoću – bila je iskrena Kraljica narodne muzike, 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *